"Hayat sana güzel" diyenlere verilebilecek en iyi cevap nedir?

wontagadra

Kilopat
Bu sözü duymaktan nefret ediyorum ve eminim ki ediyoruz da. İnsanları ne yaşadıklarını bilmeden çok kolay yargılayıp değersizleştiren ekmek kafalı insanların "hayat sana güzel be" sözüne nasıl karşılık verilmeli sizce? Nasıl cevap veriyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
"O zaman hayat hakkında yeterince tecrübe sahibi değilsin" der geçersin. Dışarıya iyi ve mutlu görünmek, hayatının mutlu ve iyi olduğu anlamına gelmez. İnsanların dışarıya yansıtmadığı şeyler vardır. Bu sebeple, bu basit düzeydeki bilince henüz ulaşamamış insanın hayat hakkındaki görüşleri hiç ciddiye alınmamalı.

Espiri amacıyla söylenen, basit bir cümle buna sinir olacak üstüne üstlük buna özel konu açacak ne var anlamadım açıkcası. Dünyanın en fakir insanı olabilirsin, çöp bile karıştırıyor olabilirsin, çöpte değerli birşey bulursun yanındaki der ki valla hayat sana güzel. Bu o anlık durumla alakalı birşey yani. Takma böyle basit şeyleri derin anlamlar arama.

Herkes neden bu cümlenin üstüne üstünlük kurduracak cümleler söylemiş anlamadım. Şaka yollu, gülerken söylenecek bir söz bu. Zaten belli bir samimiyetin olan, yakınlık duyduğun kişiler söyler bu tarz cümleleri. Sen de şakaya karşılık verip gülerek öyle cidden deyip geçebilirsin.

Neden hep bir kalp kırma ya da üstünlük kurmayı hedefliyorsunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı