Hayata geç kalmak

Alakası yok üniversite sana tecrübe katmıyor teori öğretiyor. Para kazanman için para kazandırman gerekir.
Tamam, sen de gidip üniversitede yanına pratiği eklersen iş bulabilirsin. Tabii ki işe başlamadan pratik bir yere kadar ancak bu iş bulamamak anlamına gelmiyor ki. Düşük maaşla başlar ilerlersin. Benim burada katılmadığım nokta "işsizler kervanına katılmak" ifadesi.

22 yaşındayım ve üniversite 1. sınıfım bu durum canımı sıkıyor bazı yaşıtlarımın son senesi hayata atılma zamanlar geldi gelecek bende daha evde ailemle yaşıyorum ne arkadaş çevrem oldu ne de kız arkadaşım yaşımda geçiyor. Bu yaşa kadar sıfır birikimle geldim. Ne ehliyet aldım ne askerliği aradan çıkarabildim. O kadar umutsuzum ki kendimi yaşlı gibi hissediyorum bu yaşta. Bazı insanlar özellikle bu konuda canımı çok sıktı. Senin yaşından ben nerelerdeydim neler yapıyordum haline bak gibi.
Aşırı öz güvensizim. Sessiz sakin yapım var ama bu öz güvenle alakası yok huyum öyle gibi. Sizce ben bir şeyler yaşamak için geç mi kaldım. Her şeyi yaşında mı yaşamak gerek?
Dostum bir abin olarak tavsiye vermek istedim. Öncelikle hiçbir şey için geç kalmadın bunu bil. Senin yaşında olmayı o kadar isterdim ki. Senin özgüven problemin var ama bunlar çözülmeyecek işler değil. Başkasının senin hakkında ne düşündüğü de önemli değil sonuçta başkası için yaşıyorsan bu yaşamamakla eşdeğer gerçekten. Kendine gel yaşın tam da hayata atılmak için uygun zaman , geçmişe takılma herkesin hataları vardır belki sen içine kapanık felan olabilirsin çocukluğunla ilgili olarak ama bunu çözmenin tam sırası işte yaşının kıymetini bil. Maddi kaygıların 2. 3. sırada olsun onlar bir şekilde yoluna girecek. Sen kendini geliştirmeye bak bir amacın olsun karşı cinsle arkadaşlıklar kurmaya çalış arkadaş ortamında hep dinleyici olma , aktif bir durumda ol , her şeye olur deme, sana uymayan koşulları kabul etme, kitap okuma alışkanlığın yoksa bu eksikliğini gider ve spor yap. Hiçbir şey için geç değil bunu unutma, içine de kapanma içine dönüp kendini düşünme, dış dünyaya açıl.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı