Hayatı düzene sokamamak

Katılım
2 Nisan 2024
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba dostlar, ellerim ayaklarım titreye titreye de olsa artık bunları yazmanın zamanı geldiğini düşünüyorum bana bu konuda destek olun gerçekten artık dayanamıyorum.

Konuya gelelim dostlar ben 18 yaşımdayım meslek lisesi yazılım mezunuyum. Zamanında staj için Almanya da dahi çalıştım. İngilizcem orta düzeyde ve disiplinli, çevreme saygılı, konuşurken karşımdakine saygılı olacak şekilde konuşuyorum.

Bu sene liseden mezun oldum ve staj yerim beni kabul etmedi. Zaten meslek lisesi çıkışlıyım ders çalışacak vaktim yoktu yazılım üzerine uğraştığım için derslerime pek odaklanamadım. Ve bu sene TYT AYT sınavlarına girdim.

Pek iy bir not alamayacağımı ben de biliyorum. Ama yine de tarhini bekliyorum.

Arkadaşlar ailemin maddi manevi durumu da pek iyi değil ben üniversiteyi Polonya'da okumayı düşünmüştüm çünkü 4 yıllık lisansı burada okumak yerine Polonya da daha ucuz bir şekilde okuyabiliyorsunuz bunu da göz önünde bulundurdum.

Ama pek ümidim yok çünkü bu yaz işe giremedim belki burada üniversite okurum belki orada okurum bilemiyorum ailemin de sağı solu belli olmuyor çükü benim ailemin konuşmaları bir ergen bebenin konuşmasına birebir benziyor gereksiz konuşup benim de moralimi düşürüyorlar.

Dostlar ben hayatımı nasıl düzene sokacağım hiç bilmiyorum size kendimden biraz bahsettim ve okul hayatımın şu an ne durumda olduğunu ve nasıl bir yol izleyeceğimi şaşırdığımı belirtmek istedim.

Kaba olmayacak bir şekilde spesifik fikirleriniz ile bana ışık tutmak isterseniz aşağıya yazın.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Merhaba,

Öncelikle, cesaret gösterip bu durumu paylaştığın için tebrikler. Bazen içindekileri dışarı dökmek bile bir adım atmak anlamına gelir. Şu anda zor bir dönemden geçtiğini anlıyorum, ama unutma ki her zorluğun sonunda bir çıkış yolu vardır. Sana birkaç öneride bulunmak istiyorum:

Yazılım mezunu olman ve Almanya'da staj yapman önemli bir avantaj.

Plan yap.
İş araştırması ve başvuru.
Aile ile iletişim.
Kendine zaman ayır.

Umarım bu öneriler senin için faydalı olur. Hayatında yeni bir sayfa açmak üzere olduğun bu dönemde, sabırlı ol ve pes etme.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı