Hayatımı nasıl düzeltebilirim?

staticc001

Decapat
Daha fazla  
Lise sondayım ve hiç sevgilim olmadı. Bu durum bugüne kadar eksiklik gibi gelmiyordu. Mahallede kimse tarafından saygı duyulmayan, Hiko Baba’ya benzeyen bir arkadaşım Instagram üzerinden konuştuğu kızları gösterdi. O an hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçti.

Ben günün okul dışındaki her saatini bilgisayar başında geçiren, ihtiyaç dışında dışarı çıkmayı gereksiz bulan bir insanım. Bugüne kadar ne bir arkadaşımla kafeye gitmişliğim, ne bir arkadaşımın evine gitmişliğim, ne de tek başıma otobüse binmişliğim oldu. Genel olarak insanlardan hoşlanmam. Instagram’ı sadece Reels kaydırmak için kullanırım. WhatsApp’tan kimseyle yazışmam, kimseyle telefonda konuşmam; dakikalarım öylece durur. Genel olarak insan sevmem. Bunun nedeni konuşamamak ya da çekingenlik değil. Aslında lafım kuvvetlidir, elim yüzüm düzgündür, ortama girdiğimde direkt dikkat çekerim. Okulda herkes tarafından tanınır ve sevilirim. Ama okulda bulunmam zorunlu olduğu için öyle; yoksa onu da yapmazdım.

Bugüne kadar neredeyse hiçbir tecrübem olmadı. Hiç kavga etmedim. Bana açılan kızlar oldu, ama onları üzmeden reddettim. Arkadaşlarım halı sahaya, dışarıya, yemeğe çağırdılar; reddettim. Asıl anlatmak istediğim şey şu: Bu hayatta hiçbir şey yaşamadım. Tecrübem olmadığı için şimdi alacağım kararlarda zorlanıyorum. Başkalarından destek almak zorunda kalıyorum. Yaşadığım en ufak olayı bile dostlarıma anlatıp onların dediğini yapıyorum. Bunu düzeltmek istiyorum.

Aslında yaşadıklarımın –ya da yaşamadıklarımın– felsefesi, babamın her zaman söylediği “Değecek şeyleri yap” sözünden geliyor. Boks bilmeme rağmen gelen teke tek tekliflerini bile “Değmez” deyip çevirdim. Kızlardan gelen açılma tekliflerini tamamen doğru kişiyi bulmak için geri çevirdim. Bunların nedeni, kavgamı sadece en önemli olaylarda etmek ve sevgiliyi de en doğru kişiyi bulana kadar beklemekti. Belki de olayların sonunun nasıl şekilleneceğini bilmediğim için hep kendimi geriye atıyordum. Sonuçta kavga etmediğimden yumruk yedikten sonra ne olacağını bilmiyordum; sevgilim olmadığından sevgililiğin nasıl bir şey olduğunu, devamının nereye gideceğini bilmiyordum.

Neyse… Günün sonunda olduğum yerde sayıyorum. Her şeye “Önemsiz” ya da “Çok önemli değil” diye diye, en doğru zamanı veya en doğru kişiyi bekleye bekleye hayatımı yaşayamıyorum. Bunu nasıl yeneceğimi de bilmiyorum. Gidip sabah akşam dolaşmam mı lazım, onu da bilmiyorum.

Tecrübe et milletten tavsiye isteyeceğini git ve yap ve tecrübe et bu kadar basit. Tavsiye vermek gerekirse Reels'i ve bilgisayarı bırak ve düzgün bir hobi edin psikolojini ve beyninin hormonel reseptörlerini kötü yönde körükleyen ve seni bağımlı eden bir şey olmasın yaptığın hobi yaptığın her şey seni geliştirsin. Bence sen alanından çıkmaktan korkuyorsun bunu da birkaç bahane ardına sığdırmışsın. Bir şeyi deneyimlemeden onun doğru veya yanlış olup olmadığını anlamanız imkansızdır. Eğer konfor alanınıza ters gelen her şeyi elinizin tersiyle iterseniz konu sahibinden hiçbir farkınız kalmaz

Çok verilebilecek bir tavsiye yok. Yapmadıklarının üstüne gidip yapacaksın.

Instagram'ı sildimde PC'yi bıraksam boş zamanlarımda ne yapacağımı bilmiyorum elimde çok da seçenek yok gibi ya hep mahallede takılcam ya da boş boş dolaşıcam benim beynim biraz daha komutla çalışıyor gibi bir şey yapmadan önce şunu şunu yapacağım diye kafada oturtmayınca yapamıyorum ayrıca spora başladım tekrardan orada hem sosyal ortam yaratıp hem sporumu yapıyorum iyi geliyor.

Hiçbir zaman düzeltmeyecek emin olunuz hocam, Karıya kızı boşverin bence paranız yoksa veya serseri değilseniz T.C kızı size hiç ama hiç bakmaz hocam, bosverin bence bosvermesi zor ama yapmanız gerekiyor. Kendinizi geliştirin özellikle ilgili olduğunuz alanlara.

Şu T.C. kızı saçmalığından kurtulmanız lazım artık. Bu bildiğiniz kendinizi manipüle etmektir. Paran yoksa T.C. kızı sana bakmaz falan, yok böyle bir şey arkadaşlar. O T.C. kızına yaklaşmaktan korktuğunuz için kendinizi manipüle ediyorsunuz.

Para ve şöhret olmadan T.C kızını alamazsın paraya tipe bakar o kızlar.

Daha önce bu konuyla ilgili uzun uzadıya psikolojik kaynakları referans vererek yazdım. O mesajın linkini aşağıya atıyorum ki 13-18 yaş arasında sevgilinizin olmaması aslında anormal değil. Evre 2 veya Evre 3 ilişkilerde düşündüğünüz kadar derin olmayabiliyor bazen sadece 1-2 ay takılıp sonra ayrılıyorlar yani abartılacak bir şey yok.

Merak edenlere: Psikolojik olarak kız-erkek ilişkilerinde yaşlara göre evre ve çok anormal sanılan -18 yaş bireylerin ilişkisinin olmaması durumunun açıklaması.

Ben kendim Üniversite 2. sınıf öğrencisiyim. 18 yaşındayım. Bugüne kadar 1 tane bile sevgilim olmadı. Birkaç kere olabilirdi tamamen kendi iradem istemedim. Bu yaşlarda çünkü kızların senden ciddi veya gerçekten "sevmek" gibi bir beklentisi yok tamamen denk düşrürüse "bir kahve parası kitlemek" veya işte fiziğin vs. iyise belki "gel bir gece hızlı yaşa bizde" bundan hallice bir kadına da parasal veya duygusal manada yapacağın her yatırım ölü yatırımdır. Çünkü bu kızlar 2-3 ayda senden ayrılıp gidiyor.

Eğer gerçekten 25-30 yaşında veya 20-26 yaşında sevgiliniz yoksa veya onu geçtim kadınlardan tiksinti duyuyorsanız o zaman cidden bir sorun olabilir ama dediğim gibi -18 veya 18-19 yaşında illa ilişkiniz olacak diye bir kaideniz yok.

Ailevi sebeplerden ve farklı durumlardan ötürü sevgilisi olmayan yakınım vardır mesela. Ama çocuk cidden güzel birisi ile evlenmek istese birkaç tane akrabasını arasın kendisi gibi okumuş düzgün birisi ki onu zaten tanıyor hemen evlenir.

Uzun vadede bakılınca bu sevgilim olmuyor işi bir tık boş özellikle 13-15 yaşındaki arkadaşlar içerlenmeyin boş yere zaten sizin psikoloji ve sosyoloji bilimine uyarınca en uzun ilişkiniz ki o da %0.01 bir ihtimal falan ancak 2-3 yıl sürüp ciddi şekilde sonuçlanır. O yüzden tadını çıkarın geçin.

Bu kadar takıntı yapmayın ve bu kadar kasılmayın doğal olun zaten bir kız ile illa sohbet başlatır devamını getirirsiniz. Kendi kendinize kafanızda çok uç senaryolar düşünüyorsunzu elbette sonuç alamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…