Hayatın anlamı nedir?

poyriho

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Bana göre hayatın anlamı köle olmak. Tabii bu kişiden kişiye göre değişebilen bir şey o yüzden merak ettim.

Bana göre hayatın anlamı köle olmak. Tabii bu kişiden kişiye göre değişebilen bir şey o yüzden merak ettim.

Yaratıcının rızasını kazanmaya çalışmak. İster Allah olsun ister başka bi yaratıcı artık kime inanıosan.

Zevk almaktır. İnsan ne yaparsa yapsın sonucunda zevk almayacağı bir şeyi yapmaz. Zaten dopaminsiz de yaşayamayız. Misal bir evlat yetiştiriyorsun, fedakarlık yapıyorsun onun için; fakat sadece o çocuğun iyiliği için değil, sen iyi bir ebeveyn olmaktan keyif aldığın için onları yapıyorsun. Çocuğunu başarmış görmek senin de başardığın anlamına geliyor. Veya tanrıya tapmak olsun; sen tanrıya tapmanın sonucunda onun taktirini kazanacağını ve cennete gideceğini bildiğin için bu eylem sana keyif veriyor.

Ailenle mutlu olmak hayallerini gerçekleştirmek sorumluluklarını yerine geitirmek Allah'a inanmak.

Hayatın anlamı iyi olmaya çalışıp önce kendine sonra etrafındakilere faydalı olmak, eğlenmek, insan olmak, kendini geliştirmek. Hayatın anlamı sana, ne yüklediğine ve nasıl doldurduğuna, ilerlediğine ve bakış açına göre değişir. Ya bomboştur ya da çok büyük bir fırsattır.

Hayatın anlamı temelde tamamen keyif almak. Şu an burada olmak yerine neden televizyon izlemiyorsun? Çünkü burası şu anlık daha keyifli geliyor. Anlık olarak keyif aldığınız işleri yapmak hayatın temel anlamı.

Bu adam gerçekten doğru söylüyor. Aldığın zevki en uç noktalarda yaşamaktır hayat. Mutlu olmaktır, zevk almaktır, duyguları hissetmektir. Bu saydıklarımdan en önemlisi ise mutlu olmaktır. Benim için hayatın anlamı her şeyden zevk alıp mutlu olmaktır. Çünkü hayata bir kez geliyorsun her şeyi deneyimlemek lazım. Kimsenin pazarlayamayacağı bir nimettir hayatı yaşamak.

Pek bir anlamı yok muhtemelen. Dümdüz hayatta kalmak. Sorgulayıp sonunda delirmeyelim ve sistem için kullanışlı olalım diye yapay anlamlar türetiliyor. Bu illa kötü olmayabilir. Sonuçta hayattayız ve delirmemek güzel. Belki de delirdik ama farkında değiliz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayat biraz zor. Katı kurallar, hayatta kalmaya çalışmak ve saçma sapan olaylar. Hayatın anlamı çok yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…