AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Corsair 8 GB 3200 mhz (2x)
Bitfenix Flow 600+ 80 Tempered Glass 3.0 Usb Port
Kingston 1 TB M.2 Ssd 3500MB okuma
LG 24GN60R - B 144 hz Full HD IPS Gaming Monitör
Biyolojik olarak üremek ve neslini devam ettirmek, bana göre ise bir anlamı yok. Ya kendin bir anlam yaratır veya bulursun yada bulmazsın, bulamazsan sonun kötü olur(benim gibi)
Hayatın anlamı yaşamaktır. Ya da büyüme, uyaranlara tepki verme, metabolizma, enerji dönüşümü yapma ve üreme kapasitesine sahip olma fonksiyonlarının tümünü yerine getirmedir. Sadece üremek değildir.
Hayatın anlamı, en temel anlamda hayatta kalma çabasıdır. Hayatta kalma süreci yaşanırken, boş zamanlarında canın sıkılmasın diye başka anlamlar bulmaya çalışırsın.
Katılmıyorum, üremek insanlar için değil, ancak diğer hayvanlar için hayatın anlamı olabilir. Üreme isteği limbik sistemden gelen bir güdüdür. Ve insanlar hayvanlara göre daha bilinçli olmasa bile en azından pre-frontal korteks sayesinde bunları baskılayabilir. Ayrıca insanı insan yapan da pre-frontal korteksinden gelen soyut düşünme ve daha ilkel beyin kısımlarını baskılayabilme yeteneğidir.
Hayatın anlamı huzurdur. Dikkat edin mutlulukla karşılaştırmayın; mutluluk kısa süreli bir tatmin, dopamin ve seratoninin anlık zirvesidir. Ama huzur genel anlamda memnuniyet ve bir sorun olmaması durumudur. Kısaca huzurda sizi hayatınız tatmin eder, mutlulukta ise kısa süreli bir olay ya da bir madde.
Bazıları stabil/aynı kalan durumda olsa bile huzurlu olunca kendini gerçekleştirmiş gibi hisseder, bazıları ise sürekli kendini ihtiyaçlar hiyerarşisinde geliştirme, ilerleme ihtiyacı duyar ve her bir gelişme ile ve o ana kadar biriken kümülatif gelişmişlikle huzur duyar.