Hayatın çalış - para kazan sisteminden memnun musunuz?

Yusuf Aydıner

Decapat
Ben değilim. Güzelim hayatı bir kağıt parçası yüzünden kötü ediyoruz. Sırf o kağıt parçası için çalışıyoruz.

Para için çalıştığımız, aylarımızı ve yıllarımızı verdiğimiz doğru. Bu yüzden paranın en büyük satın aldığı şey zamandır. Patronunuz da parayla sizin zamanını satın alır bir nevi. Siz de o zamanda ona para kazandırırsınız. Zenginliğin getirisi de haftanın 5-6 günü çalışmak zorunda kalmayıp, istediklerinize ve sevdiklerinize zaman ayırma kabiliyeti sağlaması işte.

Para birçok şeyi satın alıyor ama yarının rahatlığını satın alması benim için en büyük nimet. Birkaç milyon dolarım olsa hobi olarak çalışırdım mesela ben

Takas sistemiyle olsa ona da laf edecektik. Neyi kötü ediyoruz anlamadım ustam. Ortalama gelir ülkemizde düşük desen katılırım ama.

Ben değilim. Güzelim hayatı bir kağıt parçası yüzünden kötü ediyoruz. Sırf o kağıt parçası için çalışıyoruz.
Güzelim hayatı daha da güzelleştirmek için çalışıyor çoğu kişi. Ben memnunum bu düzenden. Ama bir vurgun derecesinde kazandıktan sonra yine basit şeyler için çalışmak akıl karı olmuyor.

Çalışıp para kazanma ülkemize özel bir durum değil gezegenin her yerinde mevcut durum bu, fakat emeğin karşılığı alınıyor mu orası tartışılır bak işte

Akşamın 7sine kadar çalışanlar var haftanın 6 günü çalışılıyor, o zaman ne anladım ben bu hayattan. Eğlenceyi özgürlüğü zor buluyorsun hayatın tadını kağıt parçası yüzünden çıkaramıyorsun. En azından çalışma saatleri biraz düşürülmeli. Kendimize vakit ayıramıyoruz.

Siz genel çalışma hayatından değil, Türkiye'de olan çalışma hayatından şikayetçisiniz. Eğer enflasyon, dolarizasyon olmasaydı büyük ihtimal böyle bir şikayetiniz olmazdı.

Memnun olmadığın sistem, şikayetçi olduğun şey ile çelişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…