İrade ve disiplin meselesi. Öncelikle kendine verdiğin sözler yapmacık olmayacak, verdiğin sözlere önce kendin inanacaksın ve yaparız bir ara ya kafasında değil yapacağım kafasında olacaksın. Kendine verdiğin sözler gerçekçi olacak, ki gerçekleşmeyecek bir şeyin peşinde ne zaman kaybedesin, ne de gereksiz bir hayal kırıklığına uğrayasın.
Bir süredir uzun süre yaptığım ve uzun yıllar emek harcadığım işimden istifa etmeyi düşünüyordum çünkü eski tatmini bulamıyordum. Sonuç olarak kendime yeni bir iş pozisyonu yaratınca radikal bir karar vererek kendime tertemiz bir yeni sayfa açtım. Nasıl bir karar olacağı önümüzdeki yıllara bağlı ancak kendimde bu gücü ve enerjiyi görmek bile beni dimdik ayakta tutmak için yetiyor.
Bir yerden başla, ufakta olsa başla. Verdiğin sözleri başarınca ulaşacağın tatmin belki büyük bir motive kaynağı olur senin için. Bir de böyle zamanlarda insanın arkasında duracağı destekçiler (kız arkadaş, yakın arkadaş, belki aile) önemli oluyor. Yalnızken her şey daha da zor, kimi zaman...