Hayatta daha iyi konumda olmak için ne yapılabilir?

Daha fazla  
Meslek
Belki Yazılımcı
Hayatımın daha iyi konuma gelmesini istiyorum.

Bir iş sahibi değilim. Evde bomboş duruyorum. Yalnızım. İngilizce videoları anlayabiliyorum.

Hedefim: 1 yapabileceğim, uğraşabileceğim bir şey olması ve bundan faydalanmam.
Mesela montaj öğrenip bundan para kazanmak.
(Veya programlam öğrenip bilgisayarda yaptığım şeylere faydalı programlar yapmak)

Sorunlarım: 1 ertesi gün kalktığımda yapmak veya öğrenmek istediklerimi hatırlamıyorum.
Bu yüzden izleyemiyorum ders videosu.

Öğrenmeye çalıştıklarım: Programlama, website,
Arduino, Blender, Adobe AE, AI...

Arduino ile en ileri gidebildim. Şu an orta seviyedeyim.
Bu öğrenme sürecinden tecrübem ise internette bir sürü işe yaramayacak veya eksik eğitim videosu var.
Ya senin istediğin içerik değil ya da içinde eksikler olan içerikler.
Sırf bir elektronik parça kullanmayı öğrenmek için en az 5-10 video izlemem gerekiyordu.

Pozitif: Genel bağımlılıklar yok.

Nötr: Sadece sürekli souğk çay tüketiyorum. 2 litre ve şeftali olandan.
Hem tadı hoş hem şekerli değil diye.

Gelişme: 1 kola, cips, çikolata da tüketmiyorum.
2 kendi yemeğimi kendim yapıyorum. Yumurta, makarna, fasulye, patetes, tavuk eti...

Gün içinde yaptıklarım:
1 YouTube'dan video izlemek.
Elimden geldiğince faydalı şeyler izlemeye çalışıyorum.
Eğlence olarak Marvel hakkında şeyler izlediğimde oluyor.
Ama artık pek değil.
2 Steam'den oyun oynuyorum. 80 kadar oyun var.
Ama eskisi gibi oyunlara karşı arzu istek pek yok. Belli bir miktar oynayıp bırakıyorum.
Muliplayer Online ve FPS tarjı şeyleri özellikle oynamak istemiyorum.
3 film izliyorum. Ama pek değil. Toplam hayatımda 700 kadar film izledim. IMDb'ye kaydettim.

Nasıl işler var?

Sırf garson gibi işçi olmak için o kadar uzağa gidemem. İstesem basit asgari ücret gibi işler bulabilirim ama ana isteğim benim bilgisayar ile yapılan bir iş.

Birde hayatımın garsonlukla daha iyiye gideceğini düşünmüyorum.

Almanca öğrenmekte zorlanacağımı düşünüyorum. Lisede ingilizce bana kolay geliyordu ama almanca zorluyordu.

Nasıl işler var?
Şoförlük vb. gibi işler vardı. Ek olarak Almanya'da kazanacağınız parayla Türkiye'de kazanacağınız para bir değil. Alım gücü olayı, dağlar kadar fark var. Burada asgari ücretle zar zor hava alırsın.

Söylediğin şeyi herkes istiyor. Ben de istiyorum. 11'de uyanayım, iki program yazayım para kazanayım vs. Ama bu duruma gelmek kolay değil. Eğer Arduino hakkında bilgin varsa elimde yapmak istediğim ama bilgim olmadığı için yapamadığım bir proje var. Projeyi yapıp detaylı şekilde rapor çıkarabilirim dersen ücreti karşılığında seninle çalışmak isterim.

1 11de kalkıp 2 program yazma şeyini istemiyorum. Uğraşacak, vaktimi geçirecek ve bunun bana faydası olan birşey yapmak istiyorum. Kolay para umrumda değil. Sadece bana uygun bir iş istiyorum.

2 Arduino projesi yapabilirim. Birkaç örnek proje ver. Kendimi test edeyim.

3 Rapordan kastın nedir?
Sabah 5 de kalk su iç.
Bazen erken kalkabiliyorum bazen kalkamıyorum.
Zamanında uyanmak benim için çok zor gibi. Hiç stabil edemedim.

Ama 21 gibi yatabilmeği başarabiliyorum.

6 saat falan uyumak istiyorum ama nedense 9 saat falan oluyor veya daha fazla.

2 Arduino projesi yapabilirim. Birkaç örnek proje ver. Kendimi test edeyim.

3 Rapordan kastın nedir?
ESP8266 ile kontrol edebileceğim RGB lede sahip pille çalışan bir devre. Rapordan kastım detaylı olarak neyi nasıl yaptığını anlatıp daha sonra devreyi kendim kurabileceğim şekilde bir metin ve teknik bilgi çıkarmak.

Bence ingilizceni iyice geliştirip tercümanlık yapabilirsin. Gelde güzel maaş alırsın

Rapor yapabilirim sanırsam.

Neden ESP8266 istiyorsun ve fiyatları ne kadar?

RGB ledte nasıl özellikler istiyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…