Biraz içimi dökmek iyi olacak. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Benim hayattaki amacım hayrım zararımdan fazla olacak şekilde yaşamak. Şimdi düşüncelerim:
Hayat denen şey, var olmak pek garip. Milyarlarca canlı var ve tüm canlıların atası ortak. Hiç tanımadığım, bu yazıyı okuyan kişilerle bir noktada akrabayız. Çeşit çeşit, farklı yapılarda insanlar var. Ben hayret duygusu yüksek biriyim ve bunlar her aklıma geldiğinde bir tuhaf hissediyorum. Burası kusursuz değil ama tamamen kusurlu da denemez. Burada iyilik de var, kötülük de var. İrademiz var, burası insanların eline bırakılmış. Bu sebeple yaratıcı vb. bir üst güç tarafından müdahale edilmiyor. Sorumluluk tamamen insanlığın elinde. Bu sistemde ezilenler de olacak, güçlenenler de. Burası hem vahşi doğa, hem nezih bir ortam. Herkesin bir hikayesi var. Keşkeler, iyi kiler, sayısız duygular. Tüm bu olanlar, her bir şey bir tasarımcıya işaret ediyor. Peki tasarımcı bizden ne bekliyor? Bu düzen ve kaosun bir arada olduğu ortamda yaşananlara müdahale etmiyor, ta ki hesap gününe kadar. Sonunda adaleti getirecek ve herkese hak ettiğini verecek. Hiçbir acı, hiçbir kötülük, hiçbir iyilik boş değil. O her şeyi görüyor. 3/185