Hayattan çok sıkıldım

Ben de bunu diyorum fakat anlamıyorlar. İşe girebilsem 3-4K verirler mi?

Aylık diyorsanız evet.

İsteyerek çalışan yok zaten beni de zorla gönderen olmadı.
Ailemin yüksek segment telefon bilgisayar alacak durumu yoktu istediğim motoru alacakda kimse yoktu bende isteklerim için çalışmaya başladım.
Zaten hafta sonu tatiliniz olur gidin gezin arkadaşlarınızla.

Evet, bende ayni kafayla girdim dedim yapamazsam beni tutan yok istediğim zaman çıkarım.

Son düzenleme:
Evet, o tür şeyler; artı tempolu hareketler bedene ayrı, psikolojiye özellikle iyi gelir. Bu alanda çeşitli spor türleri var, biraz araştırıp kendinize uygun gördüğünüz herhangi birisinden başlayabilirsiniz.

Arkadaş edinme konusunda genel olarak şunu söyleyeyim:

Herkes aynı değildir; belki çoğunluğun karakteri size uymasa da, aralarda mutlaka sizinle uyumlu birileri de vardır. 100 kişiyle tanışıp sadece 1 tane gerçek dost bulma imkânımız varsa: o 1 dostu bulmak için 100 yanlış kişiyle tanışmak uğraşmaya değerdir.

Bu şekilde yıllar boyunca çok yakın arkadaşlıklar kurabildim. Kimseyle iletişim kurmaktan çekinmem, kolaylıkla tanışırım ama en başta çok samimi olmam, bir süre denerim. İlk günler için söylemek gerekirse: Tanıdığım herkese zihnimde verdiğim puan 10 üzerinden 5'tir. Tanıdıkça 5'ten 0'a inecek olsa, bu benim için kayıp olmaz; 5'ten 10'a yükselmek de, 0'dan başlamaya kıyasla çok zor olmaz. (Bu arada 9 puanın üstünde tanıdığım yok, ama 7 puan üstü çoğu koşulda huzur veriyor.)

Rica ederim bu arada, umarım faydalı olabilmişimdir.

Teşekkürler deneyeceğim.
2 tane sevdiğim arkadaşım vardı fakat biriyle artık konuşmuyorum diğeri de taşındı zaten.

Bu arada arkadaş olabiliriz istersen.

Teşekkürler deneyeceğim.
2 tane sevdiğim arkadaşım vardı fakat biriyle artık konuşmuyorum diğeri de taşındı zaten.

Bu arada arkadaş olabiliriz istersen.
Arkadaş olabilmeyi isterdim ancak 40 yaş üstü bir ablanızım; bu bakımdan kişisel arkadaşlık için yaşıtlarınız size iyi gelecektir.

Ancak bu tür konularda destek lazım olursa buralardayım, bilgim dahilinde yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Kanka sence iyi liseye gidersem iyi arkadaşlar bulabilir miyim?
Hem şans işi hemde senin çabana bağlı bir şey. Ben bulunduğun bölgedeki ne en iyi ne en kötü liseye gitmeni öneriyorum. En iyi yerde klasik sınavdan, ödevden ve deneme sınavından vesaire canını çıkarırlar. En kötü yerde de absürt çocuklar olur. Milletle arkadaşlık kuracağım diye de gereksiz çocuklarla muhatap olma, kendini ezdirme, salakça hareketler yapana ayar vermekten kaçınma.

Senin yaşında bu sancıları normal karşılıyorum. Senin gibi boş vaktim olsaydı 1 saniye bile kaybetmeden Blender, Unreal Engine, Unity gibi programları ve C2 seviyeye kadar İngilizce öğrenirdim. Normalde üniversiteye gitmem gerekirken sırf bu işle uğraşmak istediğim için bu sene tercih yapmadım.

Ayrıca hayatında yapabileceğin en iyi ama en iyi şey şu an spora başlamak olur. Basketbol, futbol, boks, güreş veya yüzme hiç fark etmez. Ben daha ortaokul sondayken akran bir arkadaşım boks ve fitness yapmaya başlamıştı çocuk unbeatable manyak bir şey oldu. Lise gibi yerlerde ezmeye çalışan çok olacak ve bu inanılmaz işine yarar. Eğer elin armut toplamazsa sana katacağı sosyalliği hesaba katmıyorum bile. Zamanında benim elimden tutup gösteren olmadı şimdi boksa başlasam ne fitness yapsam ne. Oyun geliştirmeye mi yetişeyim, bunlara mı yetişeyim, üniversiteye mi gideyim yoksa otelde 2 kuruş maaş için meydancılık mı yapayım? Boş vaktinin değerini bil saçma sapan ergen sancılarına girme.

Aynı şeyi yaşıyoruz hocam. Gelecek hakkında düşünmek. Yapacağım şeyleri planlamak ve programlamak bir nebze iyi geliyor. Size de tavsiye ederim. Mesela ben bundan 5 sene sonrasını günü gününe planladım. Başka türü o sıkıntı hissi gitmiyor çünkü.

Maalesef, neredeyse hiç çıkmıyorum.

Hocam dalga geçmeyin fakat 14. yaşıtlarım arkadaşlarıyla gezerken, ben böyle olmaktan nefret ediyorum.

Seninle yaşıtım neredeyse. Bu sorunları ben de çok kez gerçekte gördüm ve duydum. Ortaokulda 7 ve 8'e geçen herkes kendisini bir şey sanıyor. Herkes ayrı bir kafada ve ayrı bir dertte oluyor. Durum çok ciddiyse değişmen doğru. Yaz tatilinde LGS dışında eğlenmene bak nasıl istersen. Çok yalnız biri misin peki?

Sanalda arkadaş bulmakta bir şey yokta yüz yüze arkadaş bulmak zor olabiliyor. Ama merak etme elbet çıkar birisi tabii o dönemleri nasıl geçireceğinde önemli. Bilgisayarın iyiyse yeni oyunlar deneyip oradan birileriyle tanışabilirsin. Eğer 9. sınıf'a geçmiş olsaydın herkes birbirini yeni yeni tanıyacağı için arkadaş bulman zor olmazdı fakat 8. sınıfta herkes birbirini tanıyor. Okul değiştirmekte çözüm değil. Eğer utangaç biriysen birinin sana yaklaşmasını beklemekten başka bir çaren yok maalesef. Bu boş zamanlarını iyi değerlendirmeni öneririm. İyi bir lise için ders çalışabilir veya oyun oynayabilirsin. İngilizceni geliştirebilir hatta yeteri düzeyde ingilizcen olursa yurt dışından bile insanlarla tanışıp arkadaş olabilirsin. Önerim ingilizceni geliştirmen olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…