Dostum emin ol ki, ailenin istekleri değişecke. Üniversite sınavına kadar rayına oturmasını bekle. Kendi tercihini, kendin yapacaksın zaten. Bu zorlamalar seni teşvik amacıyladır.
Sıkılman konusana gelecek olursak, bilemiyorum. Aynısı bana 8.sınıfta olmuştu. Şu anda çok şükür, rahatlamaya çalışıyorum. Tavsiyem, spora başlaman. Spor salonu değil kast ettiğim. Dışarıda arkadaşların var ise anlaşarak gidebilirsin; futbol, basketbol, voleybol oynayabilirsin. Olmadı, dershaneye gidiyorsan, arkadaşlarınla birleş, birleştir. Gezmeye gidin bir yere. Böylece açılırsın. Şu anda 8.sınıfta mısın, 9.sınıfta mısın bilmiyorum. 8.sınıftaysan sınavın için çalışabilirsin. Böylece boşluktan bir nebze olsun kurtulabilirsin. 9.sınıftaysan da kitap okuyabilirsin. Vaktin vardır herhalde. Sevdiğin tür kitaplardan alarak okumaya başlayabilirsin, sürdürebilirsin. Oyun olarak PUBG'yi göstermişsin lakin hikâye modlu oyunlara başlamanı tavsiye ederim. PUBG gibi oyunlar çok zevk vermeyebilir ama hikâyeli, simulasyon, yarış türündeki "sana uygun" olan oyunları araştırabilirsin. Örneğin, NFS serisine bir göz atmanı öneririm. Simulasyon olarak, çok oyun var. Hikâye modlu olarak hem indielere hem AA ( Orta bütçeli oyunlara, örneğin A Plague Tale Innocense ) hem de büyük bütçeli oyunlara bakmanı tavsiye ederim ( Örneğin, Assassin's Creed Odyssey vb. oyunlar. ) Online oyunlar bir yerden sonra sıkarlar ama oynadığın sürede de sana zevk verebilirler. Belki başka Online oyunları sevebilirsin. Rocket League, Rainbow Six Siege, Dead by Daylight olabilir. Kendine uygun olanı seçebilirsin. Bu durumu, ailenle veya rehber öğretmenine danışmanı da tavsiye ederim.