Hayattan Sıkılmak ve Teknolojiyi Unutmak

Siz de kendimi gördüm resmen. Matematik neyse de, geometri kanserdi (AYT için).
Bizde alan olmadığı için tabiri caizse matematik kazık gibi girdi. Sınavdan çıkarken bir çocuk matematiğin 20 sorusundan 12 tanesini yaptığını, yaptıklarının da 8 tanesini salladığını söylüyordu.

Hayır, (bireysel girdiğim sınavlar dahil) 50'den fazla YKS sınavı çözmüşümdür farklı yayın evlerinden; öyle bir geometri yok. Yani Türkiye geneli sınavlar dahil oturup inceledim, harbiden öyle bir geometri tarzı yok. Adam akıllı üçgen dörtgen sorusu yoktu.

Bize de yıl boyunca öğretmenler normal TEOG gibi çalıştırdı. 2. Dönem neyle karşılaşalım bir de? Mantık sorusu adında bir şey çıktı. Sözelden çıktık herkes bu kadar kolay olacağını bilsem çalışmazdım vs. dedi. Sayısala girdik herkesin yüzünden düşen bin parça. Nasıl girdi ama vs. artık ağlanacak halimize gülüyoruz.

Bende senin küçük versiyonunum herhalde. Liseye geçiş sınavında istediğimi elde edemedim şuanda sadece meslek liseleri ve imamhatipler tutuyor ayrıca mahalle okulları.

Benzeri biz lise sonlara yaptılar. Bütün soru kitapları, deneme sınavları vs. sadece kapak değiştirdi, yoksa içeriği, hatta soruları bile YGS-LYS ile aynı idi.
Ayrıca sıkıntı şu; sizdeki gibi bilginin yanında mantık, okuduğunu anlama ve yorum vs.'yide işin içine katmışlar. Tamam, yalan yok TYT kısmı böyle geliyordu ve böyle geldi de. Ancak AYT kısmı resmen ters köşe yaptı. Çalışılan ile çıkan arasında fark vardı, özellikle de geometri de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…