Hayattan ve okuldan sıkılmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

technus

Picopat
Daha fazla  
Selamlar öncelikle. 10. sınıf öğrencisiyim 1 kere sınıfta kaldım geçen senede hocalara yalvar yakar geçtim ve okul değiştirdim. Okuldan ve sınavlardan çok sıkılıyorum fakat okumasam da yapacak bir şeyim yok hayattan bir isteğim veya hayalim yok diyebilirim yaşama sevincim dibe vurmuş şekilde.

Bu sene de sınavlarım pek parlak geçmiyor bazı dersler dışında ve okul çok ağır yük oluyor benim için fakat yukarıda bahsettiğim gibi babam zengin değil inşaatçı bana bırakacağı tek miras evi fakat evi satsam yarısı babamın borçlarına girer.

Hayat amacım yok ve hayattan bu yaşta sıkıldım, ergenlikle alakalı olduğunu düşünmüyorum yaşıtlarıma karşın genelde gayet olgun olduğum söylenir. Uzun lafın kısası bıktım ne yapmam gerek sizce? Tavsiyelere ve yorumlara açığım en azından fikrimi değiştirmeme yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.
+
Ortaokulda ve ılkokulda okulun en başarılı öğrencilerindendim liseye geçince böyle oldu.

Son düzenleme:

Umursamahicbirseyi hedefine odaklan ve spor yap! Değiştirebileceğin şeyleri değiştir değiştiremeyeceğin şeyleri değil.

Ben de her sabah lanet ede ede gidiyorum ama mecburuz hayallerimiz hedeflerimiz var.

Eğer anlattıkların bunlarla kısıtlıysa daha beterini yaşadım, hayatı umursamayıp ayıptır söylemesi mal gibi takılabilirsin. Okul ortamında anlaşabildiğin varsa onlarla bir yerleri falan gez, paraya ihtiyacın yok yakındaki AVM'ye gidersin orada boş boş gezinirsin vs böyle durumları unutturuyor.

O lise öyle yada böyle bitmeli zaten 10. sınıfa gelmişin. İyice anlayarak okudum seni 25 yaşında bir abin olarak ileride pişman olmaman için o liseyi bitir yarıda bırakma. Sancılı geçecek cehennem gibi gelecek sana biliyorum her halinden yansıttın bana bunu ama mecbursun. Lise bittikten sonra ne yapıyorsan yap.

Ek olarak okulu sana sevdirecek bir şeyler bulmaya çalış. Arkadaş ortamı yapmana gerek yok çünkü hepsi kazık atabilir seni daha çok üzebilir. Ben sınıftan bir sevgili yapıyordum ayrılınca iki yan sınıftan sevgili yapıyordum falan filan derken okula gitmek için sebeplerim oluyordu. Kısacası karşı cins seni okula bağlar. Her gittiğinde sarılırsınız koklaşırsınız. Ergenlik yaşında bu mesele insana ilaç gibi gelir.

Bende benzer şeyler düşünüyordum bir zamanlar. Sonra Touhou'ya başladım ve ardından ne kadar güzel bir hayatımın olduğuna kanaat getirdim. Şaka bir yana. Basitçe kitap okumaya başlayın. Gündemi veya siyaseti takip ediyorsanız bırakın. Her zaman işin pembe tarafına odaklanın. Aşırı realistik olmayın ama aşırı absürtte davranmayın, bazen saman alevi gibi tutuşun bazen dünyanın acıları için ağlayın. Her daim kitap okuyun. Okuyun ancak tek türe bağlı kalmayın her şeyi okuyun. Olabildiğince çok insanla tanışın. Daha önce denemediğin şeyleri denemeye çalışın. Farklı kültürleri öğrenin. Derslerinizi bir araç olarak görmeyin, onları kullanmaya çalışın. Anatomi ya da biyokimya ile ilgilenin.

Hocam katılıyorum bu hayatta insan birinden hoşlandığında yaşama sebebi o oluyor, dünya da uğruna yaşayacak çok az şey var, yaşama isteği tükeniyor insanoğlunun bir yerden sonra.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…