Hayırlı Olsun! XenForo'ya geçtik!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bildirim sistemi çok güzel olmuş

Sayfaların yüklenme sıkıntısı önbellek sisteminden kaynaklanıyordu onu şimdilik pasifleştirdim. Daha sonra tekrar bir ayar çekilmesi gerekiyor malum vBulletin'dan kalmış ayarlar. Şimdi yenileme işlemi (F5) yapmadan rahatlıkla işlemleri yapabilirsiniz.

Tema konusunda @Recep Baltaş 'a istekte bulunabilirsiniz kendisi bu renkleri seviyor

XenForo'ya çok ısındım Ancak özel mesaj yollamayı bir türlü bulamadım

Bir de, mesajınızda Recep Baltaş'ı etiketlemişsiniz. Mesela ben @Silinen üye etiketledim. Bu kullanıcıya bildirim olarak gidecek mi ?

Benim şuan da dikkatimi çeken eksiklikler şunlar;
  • Bir moderatör mesaj düzenlediğinde moderatörün adı çıkmıyor. Daha doğrusu ismi çıkartacak olan script çalışmıyor. "Son düzenleyen: SypeR" yazması gerekirken "Son düzenleyen: Moderatör" yazıyor. Buda bizim tarafımızdan baya bir zorluk çıkartacaktır.
  • Panelin yarısı Türkçe yarısı İngilizce. Her ne kadar sorun teşkil etmese de benim için İngilizce bilmeyen kullanıcılar büyük sorun yaşayacak. Mesela "çoklu alıntı" yazısı yerine "+ quote" gibi değişik bir belirteç var.
  • Modere edeceğimiz mesajın ekranında İngilizce yazılar çok daha fazla ortaya çıkıyor. Bu yazıları herkes görüyor zira kendi mesajını düzeltirken bile görebiliyorsunuz.
  • Bir üyenin açık olup olmadığını göremiyoruz. Göremeyince de özellikle 1 mesajlı üyelerin yazılarına cevap verip vermemekte tereddüt ediyoruz.
  • Hemen her mesajda reklam var. Özellikle mobilden giren üyelere büyük zorluk çıkartıyor.
  • Arka arkaya mesaj yazınca vBulletin'de olduğu gibi "---Güncellendi---" yazısı çıkmıyor ve direk yeni mesaj şeklinde kaydediyor. Umarım bir script ile bu sorun çözülür.
Benim şuan da dikkatimi çeken yenilikler şunlar;
  • Yeni bildirim sistemi. Yeni bildirim sistemi gerçekten çok güzel olmuş. Artık anında haberdar olabiliyoruz ve daha pratik bir şekilde çalışabiliyoruz.
  • Hesap bilgisi. Sayfanın yanında yukarıda hemen kendi hesabımız hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz. Ne kadar mesajımız var, kaç beğeni almışız, puanlarımız neler onları görebiliyoruz.
  • Arayüz. Arayüz vBulletin'den çok daha fazla sade bir biçimde ve çok rahat bir kullanım sağlıyor. Sağ bölüm ise gayet pratik olmuş. Böylece biz moderatörler hangi konuda olursak olalım direk en son gönderilmiş mesaja ulaşabiliyoruz.
  • Yeni cevaplama sistemi. Yeni cevaplama sistemi de gayet güzel, sade ve pratik bir kullanıma sahip. Ek olarak "Dosya Yükle" butonu ile bu özelliğin gelmesi bizlerin codepaste.net gibi sitelere bağımlı kalmamızı engelleyecektir ve direk olarak logları yükleyebileceğiz. (Normal kullanıcıların bu özelliği kullanabilmesi hakkında fikrim yok.)
  • Mesajlardaki "Geçmiş" butonu. Artık bu buton ile bizden önce bu mesajın hangi hallerde olduğunu görebiliyoruz. Ayrıca kimlerin düzeltmeler yaptığını, mesajın ilk hali neydi onları görebiliyoruz.
  • Sayfayı Paylaş butonu. Artık her sayfayı çok rahat bir biçimde Facebook, Twitter, Google+ gibi hesaplarımızda paylaşabiliyoruz.
  • Yeni blog ekranı. Artık çok daha hızlı ve pratik bir blog ekranı var. Daha sosyal görünümlü bir blog ekranına kim hayır der ki?

Aslında biraz XenForo forum ile ilgili olarak bir inceleme yaptım sayılabilir. Ama eğer bu dediğim şeyler düzeltilirse bence Türkiye'de ki en iyi foruma ve arayüzüne sahip olan site oluruz.

Not: Artık forum değildi değil mi? Artık adımız Technopat Sosyal oldu. Dediklerim artık sosyalliğin birer belirteci bence.

Bu sistemi hazırlamakta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ve ayrıca bu arayüz ile bu sosyal ortama daha çok bağlanan üyeleri de tebrik ediyorum.
Arayüz tamirinde kolay gelsin.

Evet etikletlenme yaptığınızda kişiye bildirim olarak düşmektedir. Bildirim sistemini Facebook'taki gibi düşünün orada neler yaptığınızda gidiyorsa Technopat Sosyal'de de gider.

Özel mesaj sistemi şuan üyelere kapatılmıştır bu yüzden bulamayabilirsiniz.

Teşekkür ederim Sorun buldukça buraya yazarım.

• Düzenleyen kişiyi yazdırmayı rahat bir zamanda ayarlarım gibime geliyor fakat XenForo tüm işlemleri kayıt altına alıyor. Moderatörlerde bu yetki olmayabilir fakat yöneticiler her yaptığınız işlemi en ufak ayrıntısına kadar takip edebilir.
  • Öte yandan Türkçeleştirme işlemi maalesef tam olmamış bir dil paketi yükledim ki buda piyasada ki en Türkçe hali ki bana aittir. Fakat dikkat ederseniz blog sistemi şuan tamamiyle İngilizce. @Recep Baltaş bu işin üstesinden geleceğini söyledi.
  • Üyelerin çevrimiçi hallerini mesajlarına ekleyebiliriz haklısın bunu yapılacaklar listesinde ekledim.
  • Reklam sistemi vBulletin'da ki ile aynı konumlarda çalışıyor aslında. Fakat mobil kullanıcılara özel düzenleme yapmak gerekiyor onu daha sonra halledeceğim.
  • Flood koruma sistemi aslında var fakat Yönetici ve Moderatörler bundan etkilenmiyor olabilir.

• Anladım. vBulletin sistemi de zaten sürekli logları tutuyordu ve oradan da denetleniyorduk. Peki sizde düzenleyenin ismi yazıyor mu?
  • Türkçeleştirme olarak isterseniz bir kaç index dosyasını yollayın. Türkçeleştirip geri yollayabilirim.
  • Flood koruması var. vBulletin'de Moderatörler ve üstlerinde bu engel pasif durumda bırakılmıştı. Sanırım burada da öyle. Ama yine de dediğim gibi "---Güncellendi---" yazsa daha temiz bir ekran oluşturacaktır konu içerisinde.
Vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…