Hayvanlar Evde Sıkılmaz mı?

Evde yeterince oyuncak, eğlenecek şey falan varsa sıkıntı olmaz. Başka bir kedi de yardımcı olur ama eviniz ve eşyalarınız bu konu hakkında ne düşünür bilemiyorum. Zaten çok sıkılıyorsa belirtiler gösterecektir.

Eger sosyallesirse ve evde spor yaparsa ( kagitlarin pesinden kosmak, disaridaki kuslara miyavlamak vs ) hayir. Cunku kedigiller "territorial" hayvanlardir. Tum enerjilerini belirli bir alani kendi himayelerine almak, onu korumak ve o alandaki avlanabilir hayvanlari avlamak uzerine harcarlar. O yuzden evin her odasini, evdeki her objeyi, eve yeni getirilen her farkli elementi tek tek koklayip kendi kokularini birakarak "benim ulan bu" derler ve bundan da mutlu olurlar. Kedileri esas strese sokacak sey, hic tanimadigi bir ortama koymak olacaktir. O yuzden yeni tasindiginizda kedinize ekstra dikkat edin : )

Arada bir evin odalarinda bos bos volta atmasinin sebebi de bu. "Nasil gidiyor gencler" diyerek kendi kralligini kolacan ediyor.

Sizinle bağ kurmasına bağlı, sıkıntılı bir kedi kendini belli ediyor her türlü. Anormal davranışlar ve evden kaçma sinyallerini veriyorlar. İlk kedim öyleydi, kısırlaştırdım ama geç kaldım galiba, kaçtı gitti, belki de ilgim yetersiz kaldı ona göre. :D

Benim 1 aylık bile değilken eve aldığım dişi bir kedim vardı. Onu ellerimde büyüttüm, gece kalkıp ara ara beslerdim, tuvaletini ılık pamukla yaptırırdım. :) Benim eve geldiğim saatlerde çılgın atardı, eve geldiğim anda omzumda ya da kucağımda yatardı. Boynumu, yüzümü kızarana kadar emerdi, değişik bir olaydı. :D Oyun oynamam, dizi izlemem ya da başka bir şey önemli değildi onun için, yeter ki aynı yerde olalım. Kediler çok sık göz teması kurmaz ama o yapardı. Evde ben yokken de yalnız kalmazdı, yine de bana bağlılığı başkaydı, annesi gibi gördü herhalde. :D Arada bir rüyalarıma girer, gerçekten bir canlıya bağlanmaktan korkar oldum artık. O gerçekten önemliydi benim için, onunla beraber neler atlattık. :(

2-3 Kedi bir arada misler gibi yaşayıp erkek güvercinlerle VS atıyordu :) Mutluydum onlarla, yeri gelir mouse padin üzerine çıkıp fareyi takip edip bana saldırırlardı, yeri gelir yatarken hepsi birden kucağıma atlardı. Özledim hepsini, asla sıkılmazlar, zaten anlamak zor değil, gizlice eve gir (Diğer türlü kapının önüne gelip miyavlıyorlar 2-3 saniyede uyanıyorlar 😁) veya ailenden biri hareketini takip etsin çünkü fazla uyuyorsa sıkılıyor demektir, fazla uykudan dolayı geceleri seni rahat bırakmaz. Yeterli oyuncak olsa bile sahibine olan sevgileri ayrıdır.

Gozlemledigim sekilde sıkılmıyorlar. Eger bu ortamı saglarsan.

Mesela camdan dısarı bakmayı cok seviyorlar. Camların birkaçı giriş bahçeye bakıyor ve cam açıkken etrafa bakmayı seviyor, orada vakit geçiriyor.

Bilgisayarın üstüne, kasanın üstüne, bazı dolapların üstüne yani kısacası yüksek yerlere çıkıp uzanmayı, yuvarlanmayı seviyor.

Arkadasin dedigi gibi her objeye kokusunu bırakıyor, dokunuyor, bu ne lan, bunu cozmeliyim sekilde gozlemliyor.

Sıcak, yumusak yatacak bir yer ve goz boyayan, sevdigi bir yemek bile tum gun mesgut etmeye yetiyor bazen. Ozellikle tembellik yapmak istedigi zamanlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı