Hayvanlardan daha fazla bağırmak işe yarar mı?

Kral Yasuo

Femtopat
Daha fazla  
Şimdi mesela köpekler sinirlendiğinde havlayıp yaklaşıyor gorillerde göğsüne vuruyor ayılar kükrüyor boğalar ayaklarını yere filan vuruyor, böyle korkutmaya çalışıyorlar saldırmadan önce. Biz onlardan daha şiddetli bağırırsak bizden korkup geri kaçarlar mı şimdi? Peki mesela bir köpek bize havladığında saldırmasın diye biz ondan daha şiddetli havlarsak o bizden korkup kaçar mı? Ya da goril göğsüne vurduğunda biz daha şiddetli vursak ve ayıdan daha fazla kükresek ya da boğalardan daha şiddetli ayaklarımızı yere vursak bizden korkarlar mı? İşe yarar mı? Bir köpek havlayıp bağırdığında, biz ondan daha fazla bağırsak hatta çok şiddetli bağırsak ürker saldırmaktan vazgeçer hatta kaçar değil mi?

Kaçar. Yalnız sadece bağırmakla kalırsanız hayvan tereddütte kalır. Bu işin psikolojisi karşınızdaki hayvandan daha büyük ve daha güçlü gözükmektir. Uyaran da eklendiğinde işe yarar. Ayı saldırılarında (kara ayı tabi boz ayı sizi yok eder) genelde bağırılır, kollar yukarıya doğru açılır veya karşılık vermeye çalışılır (yumruklarla vs.)

Kaçarlar hocam. Bir keresinde durakta indim eve yürüyordum yürürken telefon ile görüşüyordum 50 metre ileride 4 5 tane köpek arabalara havlayıp peşinden koşup yoldan geçen diğer arabaya geçiyorlardı aldırış etmedim sonra havlayarak bana doğru gelmeye başladılar bende arkamdan araba geldiğini düşündüm. Baktım araba yok bana geliyorlar bağırarak üstlerine koşmuştum kaçmışlardı.

Kaçarlar hocam. Bir keresinde durakta indim eve yürüyordum yürürken telefon ile görüşüyordum 50 metre ileride 4 5 tane köpek arabalara havlayıp peşinden koşup yoldan geçen diğer arabaya geçiyorlardı aldırış etmedim sonra havlayarak bana doğru gelmeye başladılar bende arkamdan araba geldiğini düşündüm. Baktım araba yok bana geliyorlar bağırarak üstlerine koşmuştum kaçmışlardı.

Ama pitbul gibi bir köpeğe ya da başka bir hayvana da işe yarar mı boğa, goril, aslan gibi?

Sokak köpekleri aslında sırf birbirlerine artistlik yapmak ya da "mahalleyi" korumak için o hareketleri yaptıkları için geri vites yapmaları normal. Ama gerçekten saldırmaya niyetli köpeğin üstüne koşup bağırırsanız hiçbir işe yaramaz. Bir ihtimal "deli oğlum bu" diye düşünüp gidebilir :)

Sokak köpekleri aslında sırf birbirlerine artistlik yapmak ya da "mahalleyi" korumak için o hareketleri yaptıkları için geri vites yapmaları normal. Ama gerçekten saldırmaya niyetli köpeğin üstüne koşup bağırırsanız hiçbir işe yaramaz. Bir ihtimal "deli oğlum bu" diye düşünüp gidebilir :)

Vallahi hocam ne düşündüğü umurumda değil ısırmasından iyidir. 😂

Ama pitbul gibi bir köpeğe ya da başka bir hayvanada işe yararmı boğa, goril, aslan gibi

Agresif canlılarda işe yarayacağını düşünmüyorum. Direk köpeklerde yarar diye genelleme yapmakta doğru olmaz. Bir gün bağırırsın, seni tehdit olarak algılar hart diye bir kapar bacağını, bağırmana dişleriyle yardımcı olur. :) Şaka bir yana insanlarda bile bunu denesen farklı farklı sonuç elde edersin. Birisine bağırırsan senden uzak durabilir, korkup ağlayabilir. Ya da sen kime bağırıyorsun lan der ağız burun dalar. Bir köpekte de cinsi ne olursa olsun, süs köpeği bile olsa korkup senden uzaklaşadabilir. Sana saldırabilir. Bunun net bir garantisi olmaz. İnsanlardan şiddet veya korku görmüşse sen bağırınca korkarak oradan uzaklaşacaktır. Ama insanlardan sevgi ve şefkat görüpte, insanlardan hiç bir şiddet unsuru görmediyse. Seni tehdit olarak algıladığında insanlara karşı bir korku beslemediği için direk sana saldıracaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı