Hazır Asset ile yapılmış oyun ne kadar ilgi görür?

Hüseyin PATLAK

Hectopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle selam uzun zamandır oyun geliştiriyorum ve şimdi ise hikayeli ve benim çapımda orta seviye bir oyun geliştirme sürecindeyiz. Şu ana kadar her şeyimiz sıkıntısız ilerledi ve öyle ilerleyeceğini düşünüyorum fakat oyunun Level Design kısmında hazır Asset kullandım. Sebebi ise Blender'a hakim olamamamdır. Öğrenmeye çalışsam öğrenirim onda sıkıntı yok ama oyunu bir an önce insanlara sunmak istiyorum ve 2 kişi oyunu yapıyoruz. Ben Game Developer olarak rol alıyorum, diğer arkadaşım ise dokümantasyon senaryo falan filan gibi kısımlarda rol alıyor ve oyundan para kazanma gibi bir amacımız yok. İstediğimiz şey sadece insanların bizim oyunumuzu oynaması. Sizce bir sıkıntı yaratır mı sizlerin açısından, fikir almak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyundan para kazanma gibi bir amacınız yoksa neden olmasın oynanır.

Asset'leri websitelerden kurduysaniz sorun yok. Mediafire, Drive ile indirip kurduysaniz telif olabilir.

Oyun geliştirmeyen birisi asset farkini anlamaz ya. Kullan geç. Crab Game gibi bir oyun bile peek yaptı.

Ne demiş AT0m abimiz hazır assetlerden korkmayacaksın. (hocam sıkıntı yaratmaz bence)

Sketchfab tarzı yerlerden alırsan asset sahibi ileride sıkıntı çıkarabilir. Epic Marketplace ya da Unity Asset Store tarzı yerlerden indirdiğin zaman sıkıntı olmaz, olursa da kredi verirsin iş çözülür.

İlgi konusuna gelecek olursak sıradan bir oyuncu kullandığınız assetin hazır olup olmadığını anlayamaz, keyfinize bakın.

Oyunun oynanışı iyi ise ve assetler cümbür cemaat herkes tarafından kullanılmıyorsa sıkıntı olmaz. Telife dikkat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…