Hazır Harici HDD vs Dahili HDD ve Disk Kutusu

Hangi tür harici HDD tercih edersiniz?

• Oy verenlerin toplamı
    7
Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Harici sabit disk alacağınız zaman hazır harici HDD mi tercih edersiniz, dahili HDD ve disk kutusu mu tercih edersiniz?

Ben dahili HDD ve disk kutusu seçeneğini tercih ediyorum. Çünkü kutuyu ayrı alınca esneklik daha fazla oluyor. İstediğim zaman diski çıkarıp yerine bir SSD veya daha yüksek kapasiteli bir disk takma imkanım oluyor. Ayrıca bazı hazır harici HDD modellerinde USB dönüştürücü ile HDD kontrol kartı birleşik oluyor. Bu yüzden de dahili olarak kullanma seçeneği olmuyor. Seagate Expansion'da bu 2 parça ayrı fakat WD Elements'te birleşik durumda.
Bende her iki tür disk de mevcut. Elimde Seagate Expansion 2.5" 2 TB harici HDD ve Ugreen 70499 2.5" harici disk kutusu mevcut. Harici disk kutusuna şu anda Patriot Burst 120 GB SSD takılı fakat istersem 2 TB harici HDD de alıp takabilirim. Seagate Expansion'ı da söküp içindeki diski değiştirme veya diski dahili disk gibi kullanma imkanım var fakat harici diskin kendi garantisini bozacağını düşünüyorum.

Siz hangisini tercih edersiniz?

Eğer bilgisayar masaüstü ise disk kutulu, laptop ise harici tercih ederi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…