Custom ROM Hazır ROM'u farklı bir sistemde kullanılabilir hale getirmek

Eminim11

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, elimde Turkcell T Tablet var ve artık YouTube'u açmıyor. Ben de bu tablete uygun Android 9 - 10 sürümlerinde bir ROM hazırlamak istiyorum. Daha doğrusu hazır bir ROM'u değiştirerek bu tablete uygun hale getirmek istiyorum. Kamera, mikrofon, titreşim sensörleri vs. çalışmasa da olur. Benim için tek gerekli olan dokunmatik, hoparlör. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@364809 hocamın bu konuda bilgisi olsa gerek.

O işler sanıldığı gibi basit değil kernel bugfix uyumluluk gibi bir sürü detay var sıfırdan baslayan bir kullanıcı portlayamaz. Gsi ROM bulabiliyorsaniz oda bir alternatif.

O işler sanıldığı gibi basit değil kernel bugfix uyumluluk gibi bir sürü detay var sıfırdan baslayan bir kullanıcı portlayamaz. Gsi ROM bulabiliyorsaniz oda bir alternatif.
Basit olmadığını biliyorum da daha uğraşısız bir yolu vardır diye düşünmüştüm. Gsi rom’un riskli olduğu söyleniyor yani en ufak hatamda cihazı brick edebilme olasılığım var. Cihaz bana ait değil. Yanıtınız için teşekkürler hocam.

Yani port ROM istiyorsun.

Gsi kur

Veya @YZBruh hocama danış.

Yok daha neler gsi yanlış yaparsan cihaz direk patlıyor (!)

4 cihazda gsi kurdum iyi olanlar vardı.

Yani port ROM istiyorsun.

Gsi kur

Veya @YZBruh hocama danış.

Yok daha neler gsi yanlış yaparsan cihaz direk patlıyor (!)

4 cihazda gsi kurdum iyi olanlar vardı.
Gsi hakkında çok bir bilgim olmadığınıdan başlık açmadan önce de ufak bir araştırma yaptım o sebepten ötürü gsi’ın riskli olduğunu düşünmüştüm hocam. Teşekkürler, gsi deneyeceğim

Aynı işlemcisi sahip olan Android 7/8 olan cihazlar var onlardan port edilebilir aslında.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gsı cihazını bozmaz fakat sorunlu çalışır, stabil olmaz.

Port yapmak istiyorsun anladığım kadarıyla. O işlem çok uğraştırıcı. İnternet üzerinde olan rehberleri baktın mı? Eğer illa yaparım diyor isen ilk olarak recovery port yap derim, en azından onu yaparken az çok mantığı anlayabiliyorsun.

Bu da denenebilir hocam, teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…