İlk defa PC alıyorum, PC ile alakalı hiçbir şey bilmiyorum. Bu hafta elimde olacak Sinerji'den aldım, montajını onlara yaptırdım ama eve gelince ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Ne kuracağım ne edeceğim falan, öyle 1 video atıp izle de demeyin. Anlamıyorum çünkü. Sistem bu:
Tak fişe çalıştır. Oyun istiyorsan oyun yükle oyna, sevdiğin programlar varsa onları yükle. Zaten kurulu sistem geliyormuş senin ekstra birşey yapmana gerek yok kaldı ki videodan izlediğinizi de anlayıp uygulamadığınızı söylediniz.
Vallahi hocam boş gelecek Windows kuracaksın sonra sürücüleri kurup oyununa bakacaksın. Windows'u kurduktan sonra güncellemeleri fullersen tüm sürücüleri de kurar.
Ekran kartı sökülmüş bir şekilde gelir muhtemelen. İlk önce onu tak. Sonra istediğin işletim sistemini kur. İşletim sistemini kurduktan sonra güncel sürücüleri kurmayı unutma.
İlk defa PC alıyorum, PC ile alakalı hiçbir şey bilmiyorum. Bu hafta elimde olacak Sinerji'den aldım, montajını onlara yaptırdım ama eve gelince ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Ne kuracağım ne edeceğim falan, öyle 1 video atıp izle de demeyin. Anlamıyorum çünkü. Sistem bu:
UUP'tan son sürüm ya da mctool ile ISO indir.
Rufus ile flasa GPT yazdır PC calistırınca F8 yap (ASUS boot tusu bu diye biliyorum)
Kurulum yap, etkinleştirmek için internette key ful,
(Hiç bulamazzsan bir MAK bul etkinleştir farkı formda olsaydı yardımcı olurdum)
Etkinleştir falan.
PCni stress testine sok sıcaklık takibi yap, mavi ekran verecek mi vs...
GPU: 3DMark + FurMark.
CPU: Cinebench.
RAM: Memtest86.
Depolama: CrystalDiskMark.
Oyunlarını kur devam...
Ekran kartı sökülmüş bir şekilde gelir muhtemelen. İlk önce onu tak. Sonra istediğin işletim sistemini kur. İşletim sistemini kurduktan sonra güncel sürücüleri kurmayı unutma.
Vallahi hocam boş gelecek Windows kuracaksın sonra sürücüleri kurup oyununa bakacaksın. Windows'u kurduktan sonra güncellemeleri fullersen tüm sürücüleri de kurar.