Hazır sistem aldıktan sonra neler yapılmalı?

840589

Zeptopat
Arkadaşlar hazır sistem aldım ve açıldıktan sonra bu işlemleri yapmam tavsiye edildi;

-BIOS güncelleme ve ayarı +
-Windows kurulumu ve güncellemesi.
-Driver kurulumu ve güncellemesi.

Ben sadece BIOS güncelleme ve ayarını yaptım.

Windows etkinleştirmedim ve ucuz keylerden almak yerine etkinleştirmeden kullanmayı düşünüyorum bir dezavantaj olur mu?

Driver kurulumu ve güncellemesi nedir, neleri yapmam gerekiyor? Özellikle buna yardımcı olursanız sevinirim.

Hayırlı olsun. Windows etkinleştirmezsen kozmetik olarak eksik olur, başka sorun olmaz.

Sistem parçalarının sürücülerini kuracaksın, driver kurulumu demek bu.

Sistem linkini at, yardımcı oluruz.

Driver yüklerken sırayla gidin ilk önce anakart chipset driver her driver yüklemesinden sonra yeniden başlatın.

Driver yüklerken sırayla gidin ilk önce anakart chipset driver her driver yüklemesinden sonra yeniden başlatın.

Chipset ve diğer anakart bileşenlerinin sürücülerini zaten Windows Update kendiliğinden kuruyor, sonradan kuruluma gerek yok. Ekran kartı ve çevre bileşenlerinin sürücüleri kurulursa yeter.

Ekran kartının driver kurulu gelmiş sanırım Nvidia yüklü şuan bilgisayarda. Başka driver yüklü mü değil mi bilmiyorum. Bunları kontrol edebileceğimiz bir yer var mı. Bide ben bu dediklerinizi nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum tam anlamadığım için.

Stres testlerini ve memtest'i yap. Bir de SSD sağlığını kontrol et.

Chipset ve diğer anakart bileşenlerinin sürücülerini zaten Windows Update kendiliğinden kuruyor, sonradan kuruluma gerek yok. Ekran kartı ve çevre bileşenlerinin sürücüleri kurulursa yeter.
Ekran kartı kurulu gelmiş sanırım masaüstünde Nvidia uygulaması da var. Diğer sürücülerin yüklü olup olmadığını ve nasıl yükleyebileceğimi söylerseniz daha güzel olur benim için.

Ekran kartı kurulu gelmiş sanırım masaüstünde Nvidia uygulaması da var. Diğer sürücülerin yüklü olup olmadığını ve nasıl yükleyebileceğimi söylerseniz daha güzel olur benim için.
Aygıt yöneticisine gir ve sarı ünlem işareti olan bir bileşen var mı kontrol et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…