Hazır sistem almak mantıklı mı?

madree456

Hectopat
Daha fazla  
Biliyosunuz malum RAM fiyatları uçuşta bende daha fazla pahalanmadan şimdi PC alayım diyorum. Normalde haziran ayında alacaktım sizce şu an beklemeli miyim yoksa yılbaşından önce elimi çabuk mu tutmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biliyosunuz malum RAM fiyatları uçuşta bende daha fazla pahalanmadan şimdi PC alayım diyorum. Normalde haziran ayında alacaktım sizce şu an beklemeli miyim yoksa yılbaşından önce elimi çabuk mu tutmalıyım?

Hocam RAM fiyatlarinin durmaya niyeti yok DDR 5 alıyorsanız beklediğiniz her saniye zarar.

Peki şu an 16 GB RAM yeterli mi 32 GB'a yetecek bütçem yok.

8 GB bile yeterli yeter ki daha fazla beklemeyin.

16 aliyosaniz tek kanal alın ileride RAM'ler duzelirse ki hiç sanmıyorum. 32 yaparsiniz.

Tek kanal alırsamda performans düşüklüğü yaşarsın diye bir yazı görmüştüm fark ediyor mu tek kanal çift kanal.

Tek kanal alırsamda performans düşüklüğü yaşarsın diye bir yazı görmüştüm fark ediyor mu tek kanal çift kanal.

Performans düşüklüğü var evet doğru ama ileride 32 GB yapmak istersen çok zorlanırsın.

Peki çok bir performans düşüklüğü olur mu?
X3D işlemci kullanırsanız tek kanal RAM performans düşüklüğü yapmaz. Diğer işlemcilerde illaki çift kanala göre performans düşüklüğü olur ama kafaya takacak kadar değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…