Hazır sistem almak vs tek tek bileşenleri almak

BeTas

Hectopat
PC alırsam hemen alamamn 2 3 ay beklemem lazım ama o zamana kadar fiyatlar artar %100 o yüzden 2 3 bekleyip hazır sistem almak yerine şimdi yavaş yavaş para topluyayım ve PC topluyayım diyorum. Bence böylesi daha mantıklı ama aldığım ürün bozuk çıkarsa hemen iade edemem sistemi tam toplamam gerek sonra garantiye veririm ama sizce hangisi daha mantıklı 2 3 ay bekleyip (%99 zam gelecek) zamlı fiyatla mı alayım öyle yaparsam daha düşük sistem alabilirim. Belki bütçemi aşabilir ya da şimdiden ufak ufak parçaları almayaya başlıyayım mı?

Almaya başlarsam şunları alasım var tabii daha iyisini ve ucuzunu bulursanız atın.

Anakart (daha ucuz bir şey bulmak istiyorum ama görüntü biraz benim için önemli): Link
İşlemci:Link
RAM: Link
Kasa: Link
Ekran kartı daha karar vermedim fazla pahalı istemiyorum ama soğutma anlamında güzel olmalı (RTX 3060 Ti için)
PSU: Bunada karar veremedim bütçe 22K filan çıkabilir ama yine de ekran kartında sonra bunu seçmek istiyorum bir de anakartı değiştirmek lazım o pahalı geldi gibi.
Depolama: Bu da aynı şekilde diğerleri çok tuttu seçmedim şimdilik 500 alsam yeter ama hazır sistem al derseniz 1TB olsun isterim.
İşlemci soğutması: Bunu başta stok kullanırım sonra ayrı sıvı soğutma alırım.

Bu şekilde yorumlarınızı bekliyorum.
Bütçeye monitör dahil değil.

Bunları alman daha iyi olur:
İşlemci burada daha ucuz:
(Kasa iyi ama dar bir kasa görünüşünü beğenirsen bu daha iyi olur)

Bunları alman daha iyi olur:
İşlemci burada daha ucuz:
(Kasa iyi ama dar bir kasa görünüşünü beğenirsen bu daha iyi olur)

Yorumunuz için ilk önce teşekkürler. Ekran kartı için hangi markanın ekran kartı seçmeliyim? ASUS vb...
Ayrı bir sorum daha var RX 6700 XT mi yoksa RTX 3060 Ti mi?
Ayrıca bu sistem için önerdiğiniz PSU var mıdır?

Son düzenleme:
Yorumunuz için ilk önce teşekkürler. Ekran kartı için hangi markanın ekran kartı seçmeliyim? ASUS vb...
Ayrı bir sorum daha var RX 6700 XT mi yoksa RTX 3060 Ti mi?
Ayrıca bu sistem için önerdiğiniz PSU var mıdır?
Hangisi ucuzsa onu alabilirsin birbirine yakın kartlar. Psu olarak buna bakabilirsin:

Hangisi ucuzsa onu alabilirsin birbirine yakın kartlar. PSU olarak buna bakabilirsin:

Teşekkürler hocam yardımınız için. Ekran kartını sorma nedenim soğutma performansı iyi olan ve düşük fiyat olanı sormaktı.

Teşekkürler hocam yardımınız için. Ekran kartını sorma nedenim soğutma performansı iyi olan ve düşük fiyat olanı sormaktı.

Fark etmez en faz ASUS Dual alabilirsin 3060 Ti tarafında ya da bunu alabilirsin Ventus'un soğutması kötüdür ama 3X olanının ki fena değil:

Fark etmez en faz ASUS Dual alabilirsin 3060 Ti tarafında ya da bunu alabilirsin Ventus'un soğutması kötüdür ama 3X olanının ki fena değil:

Soğutma ve oyun içindeki performansını gösteren video var mı ben hiç bulamadım da.

Soğutma ve oyun içindeki performansını gösteren video var mı ben hiç bulamadım da.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Belki bütçemi aşabilir ya da şimdiden ufak ufak parçaları almayaya başlıyayım mı?
Dostum aynısını ben yaptım. 3 Kasım’da başladım toplamaya. Son parçayı aldığımda 20 Ocak’tı. Neredeyse 3 ay sürdü. Monitör, klavye, mouse, kulaklık vs hepsini parça parça indirim kovaladım bir şekilde denk geldi aldım. Kredi kartına vadesiz taksit yapan yerlerden almayı tercih ettim. 30.300 liraya maloldu bana. Bitirdiğim gün sıfır fiyatları 46-47 bin arasında çıktı sistemin.
Eğer elinde nakit yoksa öyle yapman daha mantıklı. Çünkü hareket alanın açık ve kendi istediğin şeyleri alıp ona göre bir sistem kuruyorsun. Şimdiden kolaylıklar dilerim, indirimlerle umarım istediğinden daha iyi bir bilgisayar sahibi olursun.

Dostum aynısını ben yaptım. 3 Kasım'da başladım toplamaya. Son parçayı aldığımda 20 Ocak'Ti. Neredeyse 3 ay sürdü. Monitör, klavye, mouse, kulaklık vs hepsini parça parça indirim kovaladım bir şekilde denk geldi aldım. Kredi kartına vadesiz taksit yapan yerlerden almayı tercih ettim. 30.300 liraya maloldu bana. Bitirdiğim gün sıfır fiyatları 46-47 bin arasında çıktı sistemin.
Eğer elinde nakit yoksa öyle yapman daha mantıklı. Çünkü hareket alanın açık ve kendi istediğin şeyleri alıp ona göre bir sistem kuruyorsun. Şimdiden kolaylıklar dilerim, indirimlerle umarım istediğinden daha iyi bir bilgisayar sahibi olursun.

Teşekkürler. Hocam bir sıraya göre mi aldınız yoksa ilk indirime girenimi aldınız? İlk ekran kartını alasım var ama o kadar parayı hemen toplayamam anakartı filan alabilirim sizce alayım mı yoksa ilk ekran kartını mı alayım.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı