Arkadaşlar merhaba. Ben İtopya'dan bir hazır sistem aldım ama bu sistemin performansının olması gerektiğinden fazla mı az mı olduğunu anlayamadım. Gerek OC işlemi olsun gerek benchmarklar veya oyunlarda almam gereken FPS değerleri nedir bilemedim, size danışayım dedim ne yapmam gerektiğini.
Cinebench deneyebilirsin hocam. İşlemci performansın aynı işlemcinin ortalama puanıyla bir mi öğrenebilirsin. Programda sol altta bir çizelge veriyor bununla ilgili. Daha yeni çıkan Cinebench 2024 sürümünde de GPU benchmark özelliği geldi.
Önce OCCT Power testi yapardım. Tüm bileşenler yük altındayken PSU ve sıcaklık değerlerini test amaçlı. Bir aksilik yoksa yarım saat sorunsuz kapanmadan dayanır PC. Sonrasında Cinebench gibi render performanslarına bakardım.
Cinebench deneyebilirsin hocam. İşlemci performansın aynı işlemcinin ortalama puanıyla bir mi öğrenebilirsin. Programda sol altta bir çizelge veriyor bununla ilgili. Daha yeni çıkan Cinebench 2024 sürümünde de GPU benchmark özelliği geldi.
Hocam parçaları ayrı ayrı değerlendirmek lazım o zaman anladığım kadarı ile doğru mu?
Bir de bugün sitede aynı markanın expo yazan ramini gördüm sanırım o amd işlemci içinmiş. Bendeki intel uyumluymuş. O muhabbeti çok anlamadım arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz? Bir de anakart oc yapılınca 6400mhz veriyor ram 6000mhz ekran kartında da oc özelliği var ama bunlara nasıl oc yaparım bilmiyorum.