Hazır sistem satın aldıktan sonra ilk ne yapılmalı?

Crexyx

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba İtopya'dan hazır sistem alacağım ilk defa. Masaüstü sistem alacağım. Ne yapmam gerek bilmiyorum. YouTube üzerinden araştırıyorum kimse adamakıllı anlatmıyor. Adamlar bilgisayar acılırken delete tuşuna basıp BIOS'a girip oradan RAM'i ayarlıyor sonra hemen uygulama yükleme aşamasına giriyor. Yani nasıl Windows 10 kuracağını, ne yapmam gerektiğini kimse anlatmıyor. Bilgisayarcılara da güvenmiyorum. Windows 10 kurması hakkında sorun yaşayan çok kişi olmuş. Yani monitörle kasayı taktıktan sonra ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Adaptör alacaksan driverlarını
kurmalısın foruma yazdığında yardımcı
oluruz.
2-İnternete bağlanmak için adaptörler vs
3-Kablo çekemeyeceğinizi düşündüğüm
için adaptör almanızı öneririm fakat
adaptör kullanmak sağlıklı olmuyor.

İlk önce bilgisayarın parçaların driverini yüklemelisin.

İtopya ürünlerinde Windows ve driver'lar kurulu geliyor. Furmark vb. test programlarını kurup bilgisayarı test edin. Eğer anormal bir şey yoksa kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer ayarlar ve program kurulumları hakkında bilginiz yoksa özelden ekstra olarak yardımcı olabilirim.

BIOS ayarlarını şimdilik kurcalama daha sonra video izleyerek anlarsın az çok.
Windows kurmak için bilgisayara Windows yüklü bir flaş bellek takıp sistemi bu cihaz üzerinden çalıştırman gerek. Bunun için BIOS'a girip oradan flaş belleğini boot listesinde en yukarı almalısın. Bunu genelde ana sayfada sağda görürsün. Daha sonra ayarları kaydedip çıktığında Windows yükleme ekranıyla karşılaşman gerekiyor. Burası çok kolay. Dil, bölge ayarları vs. ardından diskini seçiyorsun ve ileri ileri diyerek kuruyorsun kendi halloluyor. Windows kurulduktan sonra ilk açıldığında sana kendi birkaç ayar yaptırıyor sonra sürücüleri yüklüyor. Bunlar tamamlandıktan sonra Windows güncellemelerini kontrol et yeni bir şey gelip gelmediğinden emin ol, internetten ekran kartı sürücünü bul ve kur. Diğer sürücüler kendi kendine kurulmuş olacaktır. Gerisi de istediğin programları ve oyunları kurmak. Kolay gelsin.

Anlatıyorum ozaman size tane tane.

Kasa geldiği zaman ilk fark ediceğiniz şey ekran kartının demonte/takılı olmayan şekilde geldiği. Kasayı açıp içine ekran kartını takmanız lazım. PCIE X16 dediğimiz uzun bir girişe yan takıp, 6+2 dediğimiz Pin kablosunuda ekran kartının elektrik kısmına takacaksınız. Bariz gözüken tek giriş orasıdır zaten. (İnternetten isimleri aratabilirsiniz.)

Sonrasında kasayı kurdunuz ve monitöre bağlayıp açtınız. Bios'a girmeniz lazım RAM'lerin hızını arttırmak için. Atıyorum normalde siz 3000 mhz diye aldınız RAM'i ama onlar 2333'te filan fabrikadan çıkıyorlar. Bu yüzden "Delete, F12, F2" tuşların biriyle BIOS'a girip XMP denen bir ayarı açmanız lazım. Sonra kaydedip çıkın.

Windows kurulumu için ise çalışan bir bilgisayar ve USB bellek lazım en az 16gb'lik. İnternetten Win 10/11 ne istiyorsanız onun ISO dosyasını indirin ve RUFUS adlı yazılımı indirin. ikiside indiği zaman RUFUS'u açın ve iso olarak indirdiğiniz olanı seçin ve kurulacak olarak USB Belleğinizi seçin. Aşağıda FAT32, NFTS gibi formatlardan NFTS ve UEFI olanları seçin. Kurulumu yapın.
Bitince aldığınız sisteme dönün. Flash belleği takın ve otomatik olarak açılır. Açılmazsa BIOS kısmından açabilirsiniz.
Açıldığı zaman Windows size zaten harfi harfine anlatacak. Onun dediklerini yapın yeter.

Rufus'a artık gerek var mı ki? USB flash bellek üzerinden direkt kurması daha kolay.

Rufus'a artık gerek var mı ki? USB flash bellek üzerinden direkt kurması daha kolay.
Öyle birşey mi vardı? Herşeyinde kolayını çıkarıyorlar, maşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…