Hazır sistem aldım 4-5 günlük daha. Ekran kartımın fanları çalışır çalışmaz ıslık sesi geliyor ve sistem deli gibi bağırıyor. Bunu nasıl düzeltirim? Sistemi aldığım yerle mi iletişime geçmem gerekiyor yoksa ASUS'la mı?
Hazır sistem aldım 4-5 günlük daha. Ekran kartımın fanları çalışır çalışmaz ıslık sesi geliyor ve sistem deli gibi bağırıyor. Bunu nasıl düzeltirim? Sistemi aldığım yerle mi iletişime geçmem gerekiyor yoksa ASUS'la mı?
https://www.itopya.com/efe-uygac-nebula_h18392 Arkadaşlar sistem bu. 1080p 240 Hz 0.5 ms bir monitörde darboğaz yapar mı?
www.technopat.net
Darboğaz yaptığı için ısı yükselir ve fanlar soğutmak için çalışır fakat ıslık çalacak şekilde dönmez ekran kartı arızalı olabilir aldığınız yere yazın 14 gün olmadan.
Coil whine parça uyumsuzluklarından dolayı oluşan bir şey değil, kusur da değil. İndüktörler akım geçirdiği zaman tıslamaya başlar, şarj aletlerinden tutun indüktör barındıran tüm elektronik devrelerde görürsünüz bu can sıkıcı durumu.
Pek bilgim yok, "değişim isteyebilirsin" derken belirli bir şeyi hedef alarak söylemedim. Ne desem yanlış olacak, bu değişim/iade/garanti konularında daha kapsamlı bilgiye sahip üyeler yorum yapabilirler.
Coil whine parça uyumsuzluklarından dolayı oluşan bir şey değil, kusur da değil. İndüktörler akım geçirdiği zaman tıslamaya başlar, şarj aletlerinden tutun indüktör barındıran tüm elektronik devrelerde görürsünüz bu can sıkıcı durumu.