Hazır Sistemlerin Gelişigüzel Toplanması

ze10x

Megapat
İtopya, Teknobiyotik vb. sitelerdeki hazır sistemlere bakıyorum. Adamlar R3 1300x ile GTX 1070-1080 koymuşlar. 8 GB RAM koymuşlar millete satıyorlar ve bunları bol bol alan var. Neden böyle bir şey yapılıyor? Sözde test edilip konuluyor onlar ama çok uyumsuz değil mi sizce de? Sonra alan adam şikayetçi oluyor yok darboğazdı, yok anlık FPS dalgalanmaları. Koydukları PSU bile 80+ sertifikasız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sertifikasız PSU ve bazen anakartların satılmayan modellerini bu şekilde değerlendirdikleri doğrudur. Kasa zaten ortada olan parça beğenirsen bütçen de yetiyorsa beraberinde alırsın. Saydığım diğer parçalar öyle değil tongaya düşmemek için parçalar hakkında az çok bilgi sahibi ve uyanık olmak lazım. Ekran kartı olarak ben saçmaladıkları hazır sistem pek görmedim. En kötü o modelin giriş seviyesini koyuyorlar o kadar.

O sistemlerin kasa ve PSU'su kötü. Kasa neyse ama PSU yüzünden ben de tavsiye etmiyorum.

R3 1300X+1080'li sistemin linkini atar mısın ?

Açıkçası genelde Power Boost güç kaynağı takıyorlar. Ben idarelik 3 ay boyunca 500W versiyonunu kullandım. Elektrik faturası diğer güç kaynağımdan farklı gelmedi veya başka bir sıkıntı yaşamadım. Kısa kullanımda üzmedi ama uzun kullanımda ne olur bilemem. Ayrıca kendim akrabama aldım ve diğer bir çok alan gibi başlıca problemimiz HDD'yi gelişi güzel takıyorlar ve kargoda epey bir sallanıyor. Bad sector ile uğraşırsın garanti ve benzeri. Artı olarak İtopya'nın kullandığı bu kasa malzeme olarak çok kötü fakat havalandırması mükemmel. Ama Teknobiyotik mağazasının ucuz diye kullandığı kasalar berbat.
PowerBoost Royal Serisi VK-G1001S USB 3.0 Midtower Kasa (Psu Yok) | ITOPYA
TX K6 250W USB 2.0 Kasa (TXCHK6P250)

Bu söyledikleriniz hazır sistemler için geçerli sanırım. Normal de site üzerinden toplatanlara böyle montaj yaptıklarını (Pc bileşenlerini gelişi güzel yerinden oynayacak şekilde taktıklarını) sanmıyorum. Sonuçta insanlar alışveriş yapıyorlar.

Sistem sipariş ederek deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…