Hazır site kullanmak vs kendi siteni kurmak

494528

Decapat
Toplum hakkında, alanım hakkında ve gelecek hakkında yazılar yazmak için blog kurmak istiyorum. WordPress'ten Premium alıp mı blogu mu açmalıyım yoksa domain, hosting vs. alıp kendim mi kurmalıyım?

Zor iş, şu an web tasarımı öğreniyorum cidden zor.

Kendin kurmalısın çünkü Wordpress'den site açarsan siten alt alan adı üzerinden çalışacak.

Domain ve hosting ilk alımlarda genellikle 1 yıl süreyle çok ucuz oluyorlar, daha sonrasında tekrardan fiyat analizi yaparak dilersen siteni WordPress'te barındırabilirsin diye düşünüyorum. Öte yandan, WordPress kullanırsan siten tamamen hazır olarak eline geçecek, en fazla 1-2 gün düzenlemeler vs. yaparsın.

Toplum hakkında, alanım hakkında ve gelecek hakkında yazılar yazmak için blog kurmak istiyorum. WordPress'ten Premium alıp mı blogu mu açmalıyım yoksa domain, hosting vs. alıp kendim mi kurmalıyım?
Bence çok zor değil lakin üyelik sistemi ve üye hareketleriyle yola çıkan bir siteye yapacaksan, o seni zorlar. Veri tabanı falan kullanacaksın.

Herkes yanlış anlamış. Arkadaş hosting alıp Wordpress kurmak istiyor. 2 yolda da kendisi yazmayacak siteyi.

SEO açısından pek iyi olmaz. Ayrıca siteye giren kişi olumsuz düşünür, hiç uğraşmamış ve para vermemiş gibi.
Bu arada dikkat etmemişim Premium alırsan domain veriyor sanırım.

Kendim kurarsam hangi sitelerden satın almalıyım domaini vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…