Hazır vs toplama sistem

Bütçe
55000 + 10000 monitör

secyoho

Femtopat
Rx 7900 XT - Ryzen 5 7600x
Arkadaşlar merhaba, Gençer Gaming'de şu sistemi buldum. SSD kötü geldiği için yükselttim. Amacım paradan kısıp kalitesiz ekipman kullanmak değil ama bu sistemin parçalarının ucuzunu internette aratıp bulmuştum.

ryzen 5 7600 6600TL
7900 xt 26000TL
32gb ram 3500TL
GIGABYTE B650M K 4500TL
KIOXIA 1TB SSD 1146 TL
Corsair RMx 750w white 80 gold 3600TL
DEEPCOOL CC560 1900 TL
47.500TL falan yapıyor.
Sizce hazır sistemi mi almalıyım yoksa kendim mi 47.500 TL tutan sistemi toplayayım?
50000 civarına getirerek yine hazır sistemin kalitesinde bir şey de toplayabilirim (hazır sistemi kaliteli varsaydım.) Bu bilgisayarı uzun süre kullanmak istiyorum minimum 3 sene. Ağırlıklı olarak oyun oynayacağım içimdeki oyun hevesini bitirmek istiyorum. Aynı zamanda programlama ve günlük şeyler için de kullanırım. Eğer 50000'e orta kalite ekipmanlarla tamamlayabilirsem 7900 XTX'e(+5500TL) yükseltebilirim. Ek olarak 10 k civarında monitör önerisi de verebilirseniz çok teşekkür ederim. İstediğim şey hikaye ağırlıklı oyunları Ultra ya da high ayarlarda 2K çözünürlükte yüksek FPS'lerde oynamak (144-170Hz). Sanki bu sistemi kurarsam içimdeki çocuk mutlu olacak gibi hissediyorum yardımınız için teşekkürler. Not: Eğer gerçekten faydalı olacağını düşünüyorsanız bütçe sınırını 2000-3000 aşmaktan korkmayın, bir kere geliyoruz şu dünyaya)

Son düzenleyen: Moderatör:
Parçalardan bağımsız olarak hazır sistemlerde genellikle istediğin tüm marka modeli seçmek her zaman mümkün olmuyor ve genellikle firmalar ellerinde kalan bir parçayı bir şekilde o sistem içinde sana satmaya çalışıyorlar. Tek tek toplamak hem fiyat açısından (en ucuzunu bulup alabilirsin) hem de istediğin marka modeli seçmek konusunda sana özgürlük veriyor. Tabii bununda dezavantajı sistemi kendin ya da bir bilene toplatman lazım ve tek tek parçaları toplamak daha fazla zaman kaybı daha fazla firma ile muhatap olmak zorunda kalıyorsun. Benim tercihim toplamakdan yanadır.

Parçalardan bağımsız olarak hazır sistemlerde genellikle istediğin tüm marka modeli seçmek her zaman mümkün olmuyor ve genellikle firmalar ellerinde kalan bir parçayı bir şekilde o sistem içinde sana satmaya çalışıyorlar. Tek tek toplamak hem fiyat açısından (en ucuzunu bulup alabilirsin) hem de istediğin marka modeli seçmek konusunda sana özgürlük veriyor. Tabii bununda dezavantajı sistemi kendin ya da bir bilene toplatman lazım ve tek tek parçaları toplamak daha fazla zaman kaybı daha fazla firma ile muhatap olmak zorunda kalıyorsun. Benim tercihim toplamakdan yanadır.
Teşekkürler yorumun için parçalar hakkında bi yorumun var mı ? Daha 10 günüm var alana kadar . Araştırma yapmaya devam edeceğim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı