Hazır vs toplama sistem

Bütçe
40

ozkets

Hectopat
Arkadaşlar elimde bazı parçalar mevcut.
Siz olsanız toplar mıydınız hazır mı alırdınız?
Sistem FPS ve gündelik işlerde kullanılacak.
Hazır sistem için Max verebileceğim 40k ancak daha aşağısı da olabilirse iyi olur.

Mevcut parçalar şunlar;
MSI Ventus 2X 4070 Ti.
Samsung 980 Pro 2 TB.
Akasa soho 360 sıvı ve Aerocool Cylon 4F marka kule soğutucu.

---

Anakart PSU RAM işlemci kasa eksik.

Sistem DDR5 olmalı işlemci bandında 7600-7500F düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sistemin nerdeyse tam zaten. Hazır sisteme ne gerek var.
Veya
Veya

Ortalama bu şekilde 20k harca işi bitir mi diyorsun? 37 civarına hazır alıp diğer parçalardan satmak daha mı karlı olur acaba diye düşündüm bende.@bluerr

Ortalama bu şekilde 20k harca işi bitir mi diyorsun? 37 civarına hazır alıp diğer parçalardan satmak daha mı karlı olur acaba diye düşündüm bende.@bluerr

Hazır sistemlerde pek avantajlı değil. 1000-2000 TL avantajlı oluyor. Üst seviye sistem toplayacaksanız özelleştirmeler kötü oluyor. Bir de ikinci elden kaç paraya satıcağınıza bağlı. 50k ya alacağınız hazır sistemdeki PSU, ekran kartı ve benzeri parçaları değiştirmek sıkıntı. Mantıklı ürünler koymuyorlar çünkü. Kasa iyi olsa PSU kötü oluyor veya tam tersi. Gen 5 PSU ve anakart koydum. Hazır sistemlerde gen 5 PSU koymuyorlar. Gen 5 ve PCI-e 5.0 destekli anakartı hazır sistemde hiç bulamazsınız. Parçaları satarken 2.elden zararına satacaksınız. Hazır sistem alırken tam paradan alıcaksınız.

Hazır sistemlerde pek avantajlı değil. 1000-2000 TL avantajlı oluyor. Üst seviye sistem toplayacaksanız özelleştirmeler kötü oluyor. Bir de ikinci elden kaç paraya satıcağınıza bağlı. 50k ya alacağınız hazır sistemdeki PSU, ekran kartı ve benzeri parçaları değiştirmek sıkıntı. Mantıklı ürünler koymuyorlar çünkü. Kasa iyi olsa PSU kötü oluyor veya tam tersi. Gen 5 PSU ve anakart koydum. Hazır sistemlerde gen 5 PSU koymuyorlar. Gen 5 ve PCI-e 5.0 destekli anakartı hazır sistemde hiç bulamazsınız. Parçaları satarken 2.elden zararına satacaksınız. Hazır sistem alırken tam paradan alacaksınız.

Yani aslında aman aman acelem yok ya parçaları indirimde yakalayıp toplayacağım ya da direkt hazır alıp elimdeki 2X Ventus'u satacağım elbette hazır donanımda kalite bazlı fark oluyor ancak satış esnasında kimse bunun anakartı daha iyi deyip fiyatına etki etmesini değerlendirmiyor.

Yani aslında aman aman acelem yok ya parçaları indirimde yakalayıp toplayacağım ya da direkt hazır alıp elimdeki 2X Ventus'u satacağım elbette hazır donanımda kalite bazlı fark oluyor ancak satış esnasında kimse bunun anakartı daha iyi deyip fiyatına etki etmesini değerlendirmiyor.

O zaman giriş seviye anakart al geç illa 4.5k para vermek zorunda değilsin. 3-3.5k arasında anakartlar mevcut. Sırf 3 sene sonra satacaksın diye parça kısmayı mantıklı bulmasamda tercih sizin. Ben kullanmayacağım sonuçta. Attığım anakartta 4.5k yani X670e veya ROG B650 koymadım yani. 4600 TL fiyatı var.

O zaman giriş seviye anakart al geç illa 4.5k para vermek zorunda değilsin. 3-3.5k arasında anakartlar mevcut. Sırf 3 sene sonra satacaksın diye parça kısmayı mantıklı bulmasamda tercih sizin. Ben kullanmayacağım sonuçta. Attığım anakartta 4.5k yani X670e veya ROG B650 koymadım yani. 4600 TL fiyatı var.

1000₺ meselesi değil ben fiyat performans odaklıyım bu sebeple söyledim elbette kullanıcı benim. Cebime mantığıma desteklerinizle en iyi olanını almaya gayret ediyorum

1000₺ meselesi değil ben fiyat performans odaklıyım bu sebeple söyledim elbette kullanıcı benim. Cebime mantığıma desteklerinizle en iyi olanını almaya gayret ediyorum.

3500 TL ile alacağın anakart ile 4600 TL'ye önerdiğim anakart arasında uçurum var.
Gen 5 M.2 ve PCI-e 5.0 desteği. 3.500 TL'lik anakartlarda yok.
15 faz. Yine 3.500 TL'ye satılan anakartlarda yok genelde 8-9 tane olur.
Soğutma blokları mevcut. Giriş seviye modellerde yok. Böyle bir sürü örnek sayılabilir. Bunlar sizin için F/P ise tercih edebilirsiniz. PCI-e 5.0 önemli çünkü 4060-4060 Ti gibi kartlarda kısıtlama olduğu için PCI-e 3.0 ile PCI-e 4.0 performans farkı vardı. İlerde rtx 5000 serisi kart alırsanız yine benzer bir kısıtlama olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı