Hazırlık okumak vs kursa gitmek

813383

Picopat
Merhaba, Muğla'ya gideceğim ve isteğe bağlı İngilizce hazırlık okuma ihtimalim var. Bölümüm uluslararası ilişkiler gibi İngilizce gerektiren bir bölüm değil, fakat İngilizce artık şart ve ekstra bir avantaj sağlayacağını düşündüğüm için öğrenmek istiyorum. Şu anda A1 seviyesini bitirdim ve A2 seviyesine yeni başladım, bölümüm Türkçe. Sizce hazırlık okumak mı yoksa bir kursa gidip İngilizce öğrenmek mi daha mantıklı? Düşüncelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hazırlık okumak önemli bence ingilizcenizde gelişir. Bende Rusça hazırlık okudum faydasını gördüm. Hazırlıkta dil üzerine çok yoğunluk veriliyor. Katkısı olacaktır.

Kursa para vermektense bir sene boyunca adamakıllı dile yoğunlaşın, daha mantıklı.

Hazırlık okumak önemli bence ingilizcenizde gelişir. Bende Rusça hazırlık okudum faydasını gördüm. Hazırlıkta dil üzerine çok yoğunluk veriliyor. Katkısı olacaktır.

Kursa para vermektense bir sene boyunca adamakıllı dile yoğunlaşın, daha mantıklı.

Peki ben sözel ağırlıklıyım fakat mesela Türkçe dil bilgisi benim ilgimi cekmiyor yapamıyor gibiyim yani o derslerle uyumlu değilim yani sırf bu yüzden İngilizce okumam saçma olur mu çünkü gramer önemli bunun icin.

@813383, İngilizce hazırlık okurken bir yandan Türkçe dilbilgisine de çalışırsınız. Önce kendi dilinizi iyi bilesiniz ki yabancı dili daha iyi anlayabilesiniz. Mesela edat bilmeyen birisine, İngilizce olarak edat konusunu anlatsan pek oturmaz.

Yani dil bilgisi olmadan İngilizce olmaz zaten değil mi bir sekilde öğrenmem lazım.

Bağlacın, edatın, fiilin, isimin ne olduğunu bilmeden doğal olarak İngilizce olanını da anlayamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…