Hazırlık sınavına girmek zorunlu mu?

Sameett

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sapphire Radeon RX 7800 XT Pulse 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı

AMD Ryzen 5 9600X 3.90 Ghz 6 Çekirdek 38MB AM5 4nm İşlemci(Tray)

MSI Pro B650M-B 6800MHz(OC) RGB M.2 AM5 DDR5 mATX Anakart

Kingston 32GB(2x16) Beast Black EXPO 5600mhz CL36 DDR5 Ram

Kingston 1TB NV3 NVMe Gen4 Okuma 6000 MB-Yazma 4000 MB M.2 SSD

DeepCool AK400 Digital 120 mm Intel(1700p/1851p)-AMD Uyumlu Hava Soğutucu
Arkadaşlar ben hazırlık seçtim. 9 Eylül'de bir sınava giriyormuşuz. Bu sınava girmek zorunlu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sınava girmezsen başarısız sayılıp bölümüne başlayamıyorsun. Seni hazırlık sınıfına atıyorlar. Girersin girmezsin sana kalmış ama şahsen ben 1 yılımı hazırlık gibi bir şey için feda etmezdim.

Hazırlık sınavına girmek zorunlu değil. Eğer hazırlık okumak istiyorsan sınava girme, hazırlık okumak istemiyorsan da sınava gir. YÖK-DİL, YDS, TOEFL gibi puanın varsa bununla da muaf olunabiliyor. Üniversitenizin yönetmeliğine bakmak lazım. Üniversite adı verirseniz sizin için bakabilirim.

Hazırlık seçtim derken isteğe bağlı hazırlık mı? Dediğin sınav seviye tespit sınavıysa girmezsen en alt kur yani A1-A2'den hazırlığa başlıyorsun.
Evet isteğe bağlı.

Hazırlık sınavına girmek zorunlu değil. Eğer hazırlık okumak istiyorsan sınava girme, hazırlık okumak istemiyorsan da sınava gir. YÖK-DİL, YDS, TOEFL gibi puanın varsa bununla da muaf olunabiliyor. Üniversitenizin yönetmeliğine bakmak lazım. Üniversite adı verirseniz sizin için bakabilirim.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi.

@Sameett, isteğe bağlı hazırlık okuyorsanız hiç bakmayayım. Gerek yok, girmek zorunda değilsiniz.

@Sameett, isteğe bağlı hazırlık okuyorsanız hiç bakmayayım. Gerek yok, girmek zorunda değilsiniz.
Peki sizce hazırlık yaparak iyimi yaptım. Yurt dışına gitme hedefim var ve ne olursa olsun gideceğim o yüzden seçtim hazırlık umarım kötü olmamıştır.

Hazırlık sınavına girmek zorunlu değil. Eğer hazırlık okumak istiyorsan sınava girme, hazırlık okumak istemiyorsan da sınava gir. YÖK-dil, YDS, TOEFL gibi puanın varsa bununla da muaf olunabiliyor. Üniversitenizin yönetmeliğine bakmak lazım. Üniversite adı verirseniz sizin için bakabilirim.

Merhaba ben de Isparta ubü üniversite bilgisayar mühendisliği okuyacağım .Yurt başvurusu yaparken 1. sınıf olarak gözüküyorum .Hazırlıkla ilgilide sadece muafiyet sınavı tarihi var sitede .Zorunlu/zorunsuz belirtilmemiş. Bu yurt başvurusunda 1. sınıf gözükmem hazırlığa gidersem sorun teşkil eder mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

@Sameett, bakın. Basit mantık düşünün: Direkt bölümden başlasaydınız tüm odağınızı dile veremeyecektiniz fakat hazırlık okuyorsunuz ve bölüm dersleri kafanızı ağrıtmayacak. İsteğe bağlı olduğu için kalma, geçme zaten olmaz. İsteğe bağlı hazırlık okuduğunuz için çalışmamazlık etmezseniz sizin için çok çok faydalı olur. Kesinlikle doğru karar verdiniz ama size de bağlı tabii. Hakkını verin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı