2 yıl önce tercih döneminde istediğim bir okul ama sevmeyeceğimi bildiğim bir bölümü yazdım. İngilizcemin yetersizliği ve sosyalliğe biraz fazla kaptırmaktan başarısız oldum. ÖSYM'nin ekim sonunda hazırlıkta başarısız olan öğrenciler için Türkçe bölümlere geçiş hakkı tanıdığını gördüm ve bundan faydalanmak istiyorum. Hiç bu hakla başka okula giden gördünüz mü çünkü internette ne kadar baksam da böyle birini göremedim. Hem biraz bu işleyiş hakkında 1. ağızdan bir fikir almak istiyorum hem de bazı sorularım var.
Öncelikle 26k sıralama yapmıştım aklımda diş hekimliği yazmak var. 2 yıl önce yazacaktım fakat biraz aklım çelindi ODTÜ için. ODTÜ içinde istatistik bölümünü istiyordum fakat sıralama çok çektiği için giremedim. Şimdi 2 tane alternatifim var. Ankara'da yaşıyorum ve 2 yıl hazırlık sürecinde ailemle birlikte olmanın bana iyi gelmediğini fark ettim bu yüzden şehir dışında bir diş yazabilirim (Dokuz Eylül, Akdeniz, Eskişehir Osmangazi). Abim de Hacettepe istatistik bölümünü yazmamı söylüyor. Bu bölüm Türkçe olduğu için meslektaşlarıma göre çok fazla dezavantajım olur mu? Diğer bir sorum da okula geç başlayacağım için nasıl bir süreçte olacağım çünkü vizeler yapılmış olacak bunu da merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.