HBO Max'in kasıtlı olarak görüntü kalitesini 720p ile sınırlaması

RyseTheCrazy

Kilopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel CORE i7 7700 3.60 GHz / MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6G GDDR5 192 Bit / (8x2) 16 GB HI-LEVEL DDR4 2133 MHz / 1 TB WD BLUE SATA / Cooler Master K350 600W / ASUS H110M-D 2133 MHz DDR4 1151 ATX
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, malumunuz 15 Nisanda Max platformu Türkiye'ye giriş yaptı fakat şöyle çok rahatsız edici bir durum var ki ne yaptıysam yapayım bilgisayarda 1080p görüntü kalitesine ulaşamadım ulaşamıyorum. Sizde de böyle mi acaba?

50 Mbps internet hızım, 4K özel planım ve 1920x1080 monitörüm var fakat bütün içerikler en fazla 720p görebiliyor. Sadece LG Smart TV'de 720p üstüne çıkabiliyorum ki o da 1440p gibi bir şey oynatıyor.

Bunun sebebi nedir bilen var mı acaba? Sistemimden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü eski bir sisteme sahip değil, bir oyuncu bilgisayarı kullanıyorum.

Aşağıda paylaştığım ekran görüntüsü ise mevcut çözünürlüğü gösteriyor ancak çözünürlük değiştirme seçeneği çalışmıyor. Yani kısacası en fazla 1280x720 görebiliyoruz.

Çok ilginç.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-04-16 at 21.44.50.jpeg
    45 KB · Görüntüleme: 636
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı durum mevcut, sanırım hbo maxte bu sorun herkes için geçerli

1000 Mbps internet hızım, 4K özel planım ve 4K monitörüm (ve TV'm) var fakat bende de bütün içerikler en fazla 720p görebiliyor.

Chrome'da DRM ve Widevine servislerini açarak girdin mi?
Hocam öncelikle konuyu açalı baya bir zaman geçti ve sorunu çözemediğim için şimdilik kalıcı olarak HBO Max aboneliğimi iptal ettim. Maalesef ama maalesef ki PirateBay kullanmak zorunda kaldım 1080p hatta 4K görüntü kalitesi için.

Az önce baktım ikisi de açık. Zaten Prime Video ve Netflix'teki HD olan bütün içerikleri HD oynatıyor sistemim. Yani burada sorun bende değil, HBO Max'te ve bu onun almış olduğu bir karar.

Tarayıcı olarak herkes Microsoft Edge önermiş fakat o da çalışmıyor yani hiçbir tarayıcıda 1080p alamıyorsun.

Ancak tabiiki de yarın öbürgün resmi olarak 1080p'ye geçiş yapıldığının haberlerini görürsem yeniden aboneliğimi başlatacağım.

Elinizde somut-kesin bir çözüm yolu varsa lütfen benimle paylaşır mısınız? Ben de meraklı değilim korsan kullanmaya.

Ben bunu hiç fark etmemiştim, Vodafone hediyesi ile 12 ay ücretsiz Hepsiburada Premium, doğal olarak HBO Max üyeliği mevcut. Arada sırada izliyordum ama şimdi kontrol ettim gerçekten 720p üstü görüntü vermiyor. 1080p monitörde izlerken düşük kalite fark etmedim ama 1080p izleyemiyoruz resmen. Para vererek alınmaz yani.
Zaten HBO alacaksanız gidip para vermeyin ona, Hepsiburada Premium alın hediye geliyor yanında.

ben arada sırada 4K televizyonumda izlerim diye de almıştım hepsiburada 4K sunmuyordu tabi TV pek müsait değildi diye çoğunlukla PC'den izleme durumum olmuştu.

Ama netice değişmiyor sonuç itibariyle 4K çözünürlük sunabiliyorsan 1080p'yi de hayli hayli sunabilirsin ki sunmalısın da. Biraz araştırdığımda bunun güvenlik sebeplerinden kaynaklı olduğunu, korsanlara riplendiği için güvenlik sertifikalarında değişikliğe gidildiğine yönelik önlemler olduğunu farketmiştim.

E kardeşim tamam da ben gelmişim sana 230-300 TL para veriyorum, ABD'de ve Avrupa'da insanlar milyonlarca dolar euro ödeme yapıyorlar bu şirketlere. 720p izlemek için mi? Günümüzde 720p artık bir çözünürlük olarak bile geçmemeli benim gözümde youtube'un 360p'sinden farklı yoktur artık bu çözünürlüğün 2025 yılındayız ya arkadaşlar yazık günah yani bu paralara böyle hizmet görmeyi haketmiyoruz.

Ben de gittim 4K torrentlemek zorunda kaldım sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…