HC-06 isim ve şifre değişmiyor

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Bluetooth modülünün adını ve şifresini değiştirmeyi deniyorum fakat Seri Port ekranından herhangi bir çıktı alamıyorum.
Buradaki siteden indirdim kodları.

TX - RX
RX - TX şeklinde bağlantı yaptım, 3.3v'a bağlı. 9600 baud seçili.

USB TTL dönüştürücü mü kullanıyorsunuz Arduino mu? Arduino ise bu komutları kodun içine entegre edin. Programlama esnasında HC-06 bağlı olmasın. Ardından HC-06'yı takıp Arduino'yu çalıştırın. Kullandığınız RX TX pinleri hem bilgisayar hem de HC-06 için kullanıldığından çakışıyor olabilir. Ya da bunun yerine SoftwareSerial kütüphanesi kullanmak da sorunu çözebilir diye tahmin ediyorum.

Hayır Arduino uno kullanıyorum. Kodu yüklerken modülü çıkartıyorum zaten. Kodu indirdiğim yerde de softwareserial kullanmışlar. Garip davranıyor modül, anlamadım olayı hala.
Zaten RX ve TX pinleri birer adet var uno üzerinde.

Kodu yukarıda yazmışsınız, görmemişim. SoftwareSerial 0 ve 1 hariç başka pinler verin, 6 ve 7 gibi mesela. İki serial birbirine bağlanmış zaten, tek o değişikliğin yetmesi lazım. Dediğim gibi 0 ve 1 pinleri bilgisayar ile iletişimde kullanıldığı için HC-06 için de kullanınca çakışır. Sonra HC-06'yı da ona uygun şekilde bağlayın.

Hocam bu sefer de vurdumduymaz oldu resmen. Ne yazarsam yazayım hiç sonuç yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…