HD 4000 635M'den daha fazla FPS alıyor

Max değerde uçmuş sınıra gelmiş, yavaşlaması normal hatta sistem kapanabilirdi de. O nedenle ısınma sorunu var mı diye sormuştum, işlemcinin hem gpu hem kendisi kullanılınca soğutma duruma göre yetersiz kalabilir gibi.
80°C uygun mu peki genel olarak o ayarlarda seyrediyor.
Anladığım kadarıyla entegre grafik kartını yoracak oyunlarda ısınma problemleri ile karşı karşıya kalacağım bu yüzden çok tercih etmemem gerekiyor.
CPU veya GPU için max. sıcaklık değeri sence kaç olmalı biraz daha dikkat etmek istiyorum da.

Uygun.
Intel'in işlemcin için sınırı 105 derece: Intel® Core™ i7-3632QM İşlemci (6M Önbellek, 3,20 GHz'e kadar işlemci hızı) BGA Ürün Teknik Özellikleri

90-95 tolere edilebilir. Bendeki makinalardan birinde 3630QM mevcut, stres testinde 95'de çalışıyor ama frekans da düşürmüyor. Sendeki düşürmüş sanırım, iyi bir termal macun ile belki o sorun da giderilebilir.
Teşekkür ederim. HD 4000 dışında başka bir şeyin ısısının 100'ü geçtiğini daha önce hiç görmemiştim.

ETS 2'de az önce denedim HD 4000 daha fazla FPS veriyor oyun daha akıcı oluyor ama şöyle bir sorun var aniden FPS düşmesi yaşayabiliyor. GeForce 635M'de ise FPS düşük ama hiç FPS düşme sorunu yaşatmıyor neyse o :D
Isınma konusunu da CPUID HWMonitor ile test ettim oyun esnasında ortalama 80°c Max. 102°c görülmüş. Sizce bu değerler normal mi?

Sorun| ekran karti 650mhz| Turbo 770mhz\ olmasina rağmen sen oyuna girdiginde 200MHz veya 270 veya 130MHz de calisiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı