HD 4650 Siyah Ekran Sorunu

eko_

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, yeni bir bilgisayar alacağım fakat şu an idareten samsung r520 model laptopımı kullanıyorum. Laptopı soğutucuyla kullanmama rağmen yaklaşık bir ay önce ısınma problemi başladı. Ondan önce herhangi bir sıkıntı yoktu. Sistemimin yettiği oyunları oynayabiliyordum. Bilgisayarda virüs olabileceğini düşünerek format attım, sonrasında içini temizlettim. Formattan yaklaşık bir hafta kadar bir sıkıntı olmadan oyun oynadım ama bilgisayarın yavaş bir şekilde kötüye gittiği anlaşılabiliyordu. Bir haftadan sonra oyunun 20 - 25. Dakikalarında ekran kararması ve kısa bir süreliğine robotik ses çıkması sorunuyla karşılaştım. İlginç olan ise sadece league of legends oynarken bu sorun yaşanıyor. Sizce sıkıntı nedir, çözülebilir mi?

Ekran kartı: ATI Mobility Radeon HD 4650
İşlemci: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P7350 2.00GHz
Directx 11 kurulu ve markasını bilmiyorum ama 4 gb ram var.

Sıcaklık değerlerini ölçebileceğim bir program önerebilirsen ölçüp yazarım. İşletim sistemi vista ekran kartı sürücü sürümü ise 8.593-090312a-078753C-Samsung control centerda yazana göre.

Biraz geç olacak ama kusura bakmayın. Kural ihlalinden kaynaklı 1 günlük ban yedim sanırım. Ekran kartını dediğiniz gibi güncelledim. Nispeten daha iyi oldu. Artık oyundaki haritaya göre bazı oyunlarda bu problemi yaşamıyorum. Fakat söylediğiniz programları yükledim cpu sıcaklığı masaüstündeyken 55 - 60 arası oyundayken ise 70-72 arası değişiyor. Eskiden aynı oyunu normal ayarlarda oynuyordum şimdi en düşük ayarlarda dediğim gibi zar zor oynadım.

Bir şey dikkatimi çekti. BIOS bu konuda ne kadar etkilidir bilmiyorum ama programlardan biri onun güncel olmadığını işaret ediyor. Diğer bir şey ise işlemci fanım sadece %30 güç yüzdesiyle çalışıyor. Isınma büyük ihtimal bundan kaynaklanıyor. Bu çalışma yüzdesini arttırabilir miyiz?

Adsız.jpg
sadw.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı