HD 4670 Sistem Görüntü Vermiyor

BLackShadow61

Centipat
Merhaba arkadaşlar, kullanmakta olduğum sistemde ekran kartım görüntü vermiyor, daha doğrusu olay şu şekil oluştu.
Sistemi farklı kasaya taşıdım, taşımadan önce sorunsuz çalışıyordu fakat taşıdıktan sonra ekran kartım takılı olmasına rağmen görüntü alamadım. Bundan önce kardeşim BIOS'u kurcalamış, ben de BIOS'u sıfırlayıp fabrika ayarlarına getirdim, ondan sonra gene düzelmedi. Sorun şu ki ekran kartım takılı olduğu halde onboarddan görüntü alıyorum. Ekran kartım takılı şekilde Windows açılıyor sorunsuz çalışıyor ve aygıt yöneticisinden baktıgımda Intel HD Graphics görünüyor. Bilgisayar çalışır vaziyetteyken görüntü kablosunu çıkarıp ekran kartına takıyorum fakat görüntü gelmiyor. Tekrar çıkarıp anakarttakı VGA girişine takıyorum, görüntü geliyor ve Intel HD Graphics sürücüsünü Windows'dan devre dışı bırakıp kaldırıyorum fakat yeniden başlatıp yeniden açtıgımda otomatik tekrar yükleniyor ekran kartı. Durduk yere böyle bir şey neden etti bilmiyorum ve harici ekran kartı takılı iken onboarddan görüntü alınmıyor diye biliyordum. Ekran kartım bozuldu mu, yoksa BIOS'taki ayarlardan bir şeyleri yanlış mı yaptık bilmiyorum. Sistem özelliklerini aşağı yazıyorum. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim herkese.

Sistem özelliklerim:
  • Intel Core i3 4130 @ 3.40GHz Haswell 22nm Technology.
  • Yüklü bellek RAM: 6 GB DDR3 4+2 şeklinde.
  • Ekran kartı modelim: Sapphire 4670 - 1GB DDR3.
  • Anakart modelim: ASUSTeK Computer ınc. B85-PLUS (socket 1150)
  • Depolama alanım: Adata SU650 - 120 GB SSD.
  • Monitörüm: Casper 20 ınc LED 1600x900 60Hz.
  • Power Supply: Redrock 350W.

BIOS güncelleme hayatımda yapmadım nasıl yapacağımı bilmiyorum çalışan kart durduk yere böyle yaptı bende şaşırdım.

Buradan indirip bir yerden flasha atın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu uygulayın.

BIOS'tan Advanced'e gelin.
Buradan System agent Configuration.
Buradan Graphics altındaki ayarlar PCI-e olması gerekiyor kontrol edin.

Kontrol ediyorum sonucu size bildireceğim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bunu uygulayın.

Deneyeceğim ve sonucu size bildireceğim.

Dediginiz yere girdim ve orası Auto olarak şeciliydi ve dedıgınız sekılde PCI yaptım ayarları kaydetıp cıktım ve bir de şuabda onborddan kullanıyorum ekran kartı takılı degil ve dedıgınızı yaptıktan sonra PC acılırken hoş geldinız kısmı gelırken ekrana mavı yazı ıle alan dışı diye bir uyarı verdı sımdı dedıgınız yaptım ve ne yapmam gerekıyor ekran kartını takıp denemek mı?

Kardesım dedıgını yapıyorum Save dıyıp BIOS'tan cıkıyorum tekrar BIOS'a gırıp kontrol edem dedım yaptığım ayarı sıfırlayıp Auto'ya cekıyor gene.

Bunu uygulayın.

Recep abınınde vıdeo anlattıgı gıbı yapayım dedım onun ındırdıgı RAR'da bir dosya var benım ındırdıgımde 5-6 dosya var hepsını RAR'dan çıkarıp USB'ye attım dedıgı yere geıyorum usbdekılerı goruyor fakat hangısıne tıklarsam tıklıyım hiçbir şey yapmıyor.

Bunu uygulayın.

BIOS'u güncellemeyi başardım güncellemeden önceki versiyonu 0603'dü güncelleme yaptıktan sonra 2305 oldu ve sorun oluşmadı fakat biosuda güncelledikten sonra ekran kartını taktım ekran kartında 3 adet çıkış var VGA hdm ve DVI ama gene görüntü gelmiyor fakat ekran kartı takılı haldeyken gene anakarttan görüntü alabılıyorum.
Konu kapanmıştır herkese yardım ve önerilerinden ötürü teşekkür ederim sorunun kaynağını buldum ekran kartı bozulmuş :D.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı