HD 5470 Mavi Ekran Veriyor

Arda Fena

Hectopat
Daha fazla  
  • Intel core i5
  • Ati radeon HD 5470
  • 4 GB Ram
  • Windows 7

Ekran kartımın kötü olduğunu düşünmüyorum. Grid -grid2 / fifa 13 / pes 12-13-14/ gibi oyunları kasmadan oynadım. Bir gün Fifa 14 oynarken dondu ve pembe renkte diyebilirim. Karecikler çıktı ardından kapandı ve açılırken önce mavi bir arka planda yazılar çıktı ve başlattı ekran simsiyah ama Windows'un açılış sesi vs. gibi bir çok ses geliyordu.

Bende artık ağ ile güvenli moda girip aygıt yöneticisi'nden ATI ekran kartını devre dışı bırakıp öyle giriş yapabiliyorum. Bilgisayar fişe takıldığında ''grafik işlemciyi değiştirmek istiyor musunuz?'' diye sorduğunda 'iptal'' e basmak zorundayım. Yoksa yüksek performansa geçip ATI ekran kartı'nı açıyor ve yine siyah ekran. Sorun ne olabilir?

Bilgisayarda'ki ram (kullanabilir miktar 3.80Gb) yazıyor yeniden 4 gb'a yükseltebilir miyim? Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kartı bi çıkar girişlerini kontrol hem anakart hemde Ekran kartı . Silgi ile sil kartı, anakartın içinde ekran kartı solotunu diş fırcası ile temizle. Sonra yine dene. Diğer sorunun cevabı da. Muhatemelen Donanım kullanıyodur. Görev yönetici Performans dan bak Donanım diye yazar :) O zaman problem yok demektir .. Sistemini de 8.1 kullan tavsiyem. Bilgin yoksa bilgisayarcıya götür :) Güzel tecrübelerin olmasın ..

Laptop bu arada söylemeyi unuttum , temizlediğimde bir şey olmaz değil mi? 4-5 yıllık bir laptop 8.1 le uyum olacak mı ki ? Temizleyebilirim belki bir de bu driverları güncelledim çoğu kez 3-4 dakika çalıştı sonra yine gitmişti galiba. İçinde toz çok bazen fanları kapatan tozları süpürgeyle çekiyorum. Yumak yumak çıkıyor bu laptop'ta temizlik ayda 1-2 kez yapılmalı!
HP g-62 (koyu gri ) (desenli) belki ona göre de yorumlayabilirsiniz inşallah. Herkese teşekkürler.

Öncelikle kartı bir çıkar girişlerini kontrol hem anakart hemde Ekran kartı . Silgi ile sil kartı, anakartın içinde ekran kartı solotunu diş fırcası ile temizle. Sonra yine dene. Diğer sorunun cevabıda. Muhatemelen Donanım kullanıyodur. Görev yönetici Performans dan bak Donanım diye yazar :) O zaman problem yok demektir .. Sisteminide 8.1 kullan tavsiyem. Bilgin yoksa bilgisayarcıya götür :) Güzel teccübelerin olmasın ..
Aslında recovery'e fazladan alan koymuştum ondan şüphelendim ama emin değildim.

Eski bilgisayarımda G62 idi. Ciddi anlamda ısınıyor, toz topluyor falan ancak bahsettiğin sorunla hiç karşılaşmadım. Minidump dosyalarını da yerel diskteki windows klasöründe buluyorduk galiba.

• Intel core i5
  • Ati radeon HD 5470
  • 4 GB Ram
  • Windows 7

Ekran kartımın kötü olduğunu düşünmüyorum. Grid -grid2 / fifa 13 / pes 12-13-14/ gibi oyunları kasmadan oynadım. Bir gün Fifa 14 oynarken dondu ve pembe renkte diyebilirim. Karecikler çıktı ardından kapandı ve açılırken önce mavi bir arka planda yazılar çıktı ve başlattı ekran simsiyah ama Windows'un açılış sesi vs. gibi bir çok ses geliyordu.

Bende artık ağ ile güvenli moda girip aygıt yöneticisi'nden ATI ekran kartını devre dışı bırakıp öyle giriş yapabiliyorum. Bilgisayar fişe takıldığında ''grafik işlemciyi değiştirmek istiyor musunuz?'' diye sorduğunda 'iptal'' e basmak zorundayım. Yoksa yüksek performansa geçip ATI ekran kartı'nı açıyor ve yine siyah ekran. Sorun ne olabilir?

Bilgisayarda'ki ram (kullanabilir miktar 3.80Gb) yazıyor yeniden 4 gb'a yükseltebilir miyim? Şimdiden herkese teşekkürler.
TEMİZ BİR KURULUM YAP

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı