HD 5570 ile Q9500 darboğaz yapıyor

BnHasan

Hectopat
Minecraft Valorant gibi işlemciye yüklenen oyunlarda CPU kullanımı %100 civari iken gou kullanımı %20 civarı geziyor.
Bu darboğazı nasıl çözerim?
İşlemciyi Xeon E5450 yapsam düzelir mi?

Minecraft Valorant gibi işlemciye yüklenen oyunlarda CPU kullanımı %100 civari iken gou kullanımı %20 civarı geziyor.
Bu darboğazı nasıl çözerim?
İşlemciyi Xeon E5450 yapsam düzelir mi?
Ekran kartının kullanımını arttırmak için oyunun çözünürlüğünü veya oyun grafiğini arttırmayı deneyin.

@RowIinq denedim maalesef sorun çözülmedi ayrıca monitörüm 1280X720.
Hocam benim de sistemim sizinkine yakın. HD 5670, Q9400 ikilisini kullanıyorum ama böyle bir sorun yaşamıyorum. Keza işlemciniz benimkinden daha iyi. Oyun sırasında arkada uygulama çalışıyor mu?

@RowIinq hayir RAM kaynaklı bir darboğaz olabilir mi?
3GB DDR2 667 MHz.

RAM'ınızın düşük olması işlemci ile alakalı ancak bir bakıma da eğer RAM'ı yükseltirseniz oynadığınız oyunlarda RAM'ın kullanımı artacağından ekran kartı kullanımınız artabilir. Dolayısıyla darboğaz ortadan kalkabilir.

Diğer çözümüm ise ekran kartınıza OC yapmanız olacaktır. OC yaptığınız ekran kartı oyunlarda performansınızı arttırarak kullanımı yükseltebilir. Denemekten zarar gelmez ama kartı yakmadan dikkatlice yapmanız tavsiyemdir. Sorumluluk kabul etmiyorum bilginize :D

@RowIinq hocam biraz alakasız olabilir ama raminizi ve kullandığınız işlemci fanınızı yazabilir misiniz?

Fanın markasını bilmiyorum. Fotoğrafı aşağıda. Biraz tozlu :D RAM ise 4 GB DDR3 1066 MHz.

Dosya Ekleri

• IMG_20230304_131456.jpg
    IMG_20230304_131456.jpg
    218,5 KB · Görüntüleme: 32

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı