HD 5770 Görüntü Alamama Sorunu

ilkaydemirezen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim Shappire HD5770 ekran kartım var. Bilgisayarıma diğer bilgisayarımdan alıp takmıştım. Takmadan önce her şeyini söküp termal macun yenileyip fanını vs. temizleyip o şekilde taktım. İlk taktığımda eski ekran kartıma göre performansı arttı bariz olarak ben zaten çok mükemmel oyunlar oynamıyorum. 3-4 gün çok güzel bir şekilde oynadım ve çalıştı. Sonra bir akşam oyun oynarken oyunun ortasında görüntü gitmeye başladı, ben ilkten bilgisayardan sandım. Reset atınca geri geldi görüntü fakat 10-15 dk sonra tekrar oyun oynayınca tekrar kapanmaya başladı. Kasayı açıp baktığımda ekran kartı çalışıyor gözüküyor ama görüntü yok. Ekran kartını doğru taktığıma ve tüm bağlantıların tamam olduğuna eminim eskiden donanımlarla çok uğraştığımdan biliyorum. Benim sorunum ne olabilir acil yardımcı olur musunuz? Lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını sök ve dahili grafik kartına tak ve dene. Büyük bir ihtimalle ekran kartın sorunlu.

Ekran kartını sök ve dahili grafik kartına tak ve dene. Büyük bir ihtimalle ekran kartın sorunlu.

Ama arada bir taktığımda çalışıyor. Mesela arada görüntü geliyor gidiyor sonra. Acaba tam soğumuyor ya da bilgisayarda farklı parçalarda sorun olma ihtimali varmıdır?

Arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz. Onboard a taktığımda görüntü alabiliyorum. Zannediyorum bilgisayarın diğer parçalarında bir sorun bulunmuyor. Ekran kartında da anlamadığım olay güç bağlantılarını yaptığımda fanı dönüyor bir sorun yok gibi ama görüntü gelmiyor. Tekrar çıkartıp ısı işlem dedikleri bir olay denedim tekrar macununu değiştirip taktım. Yine çalışıyor ama görüntü gelmiyor. Farklı eski bir ekran kartım vardı onu da taktım ondan görüntü geliyor pcı express de sorun var sandım ama onda da değil. Sanırım sorun ekran kartında ama ne olduğunu çözemedim. Son olarak şunu söylemek istiyorum, ben ati nin programından ekran kartını manuel olarak tüm frekanslarını yükselttim fakat fan hızını aynı seviyede bıraktım acaba bundan olabilirmi? Değiştirmeye çalıştım ama ekran kartından görüntü almayınca program donanımı görmüyor ve çalışmıyor standart a getiremiyorum programı kaldırmayı deneyeceğim önerilerinizi lütfen yazın.

Arkadaşlar yardımcı olabilecek olan yokmu lütfen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…