HD 5830 çöküyor

LyNn_spc

Decapat
RAM
G.SkillL 2x8 GB 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
Samsung EVO 970 Plus 500 GB M.2
Ekran kartı
HD 5830
Anakart
MSI Z490 PRO CARBON Wi-Fi
İşlemci
i5-10400F
AMD 5830 HD ekran kartını 1 yıl önce aldım. Gayet güzel kullanıyordum. Geçen günlerde Valorant oynarken oyun donmaya basladı ve bir anda ekran kartınız çöktü uyarısı geldi. Isınmıştır dedim ve PC'yi yeniden başlattım. Oyun açıldı, yeni maç atarken yine aynı hatayı verdi. Sonra PC'yi kapattım.

Ertesi gün ben evde yokken kardeşim oynamış ve aynı olay onun da başına gelmiş. Babam sonra ekran kartını temizlemek için çıkarttı (öyle ekran kartını bozacak davranışlarda bulunmamış, bilgisi var bu konularda). Temizlemeye başlamış, ekran kartı bayağı tozluymuş, ben ilk aldığımda temizlemiştim macununu da yenilemiştim. Sonra babam macununu da yenilemiş ve ekran kartını takmış. İlk önce Windows 10 parola ekranına kadar gelmiş, sonra bilgisayar kapanmış. Tekrar açmış ve bu sefer hiç ekran gelmemiş ama ekran kartının pervanesi falan dönüyor.

Sizce sorun nedir? HDMI girişi bozulmuş olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD 5830 HD ekran kartını 1 yıl önce aldım. Gayet güzel kullanıyordum. Geçen günlerde Valorant oynarken oyun donmaya basladı ve bir anda ekran kartınız çöktü uyarısı geldi. Isınmıştır dedim ve PC'yi yeniden başlattım. Oyun açıldı, yeni maç atarken yine aynı hatayı verdi. Sonra PC'yi kapattım.

Ertesi gün ben evde yokken kardeşim oynamış ve aynı olay onun da başına gelmiş. Babam sonra ekran kartını temizlemek için çıkarttı (öyle ekran kartını bozacak davranışlarda bulunmamış, bilgisi var bu konularda). Temizlemeye başlamış, ekran kartı bayağı tozluymuş, ben ilk aldığımda temizlemiştim macununu da yenilemiştim. Sonra babam macununu da yenilemiş ve ekran kartını takmış. İlk önce Windows 10 parola ekranına kadar gelmiş, sonra bilgisayar kapanmış. Tekrar açmış ve bu sefer hiç ekran gelmemiş ama ekran kartının pervanesi falan dönüyor.

Sizce sorun nedir? HDMI girişi bozulmuş olabilir mi?
Ekran kartı çöktü değil "ekran kartı sürücüsü coktu " doğrusu hdmı dışında bı çıkış ile deneyin vga veya dvi geri dönersiniz bana

Ekran kartı çöktü değil "ekran kartı sürücüsü coktu " doğrusu hdmı dışında bı çıkış ile deneyin vga veya dvi geri dönersiniz bana
Teşekkürler denedikten sonra tekrar yazarım
Ekran kartı çöktü değil "ekran kartı sürücüsü coktu " doğrusu HDMI dışında bir çıkış ile deneyin VGA veya DVI geri dönersiniz bana.

Dediğinizi yaptım ve yine aynı şekilde bir değişim yok normalde HDMI kullanıyordum VGA denedim ve olmadı başka çözümünüz var mı yoksa yapılacak bir şey yok mu?
@Mami bey hocam yardımcı olursanız cidden çok mutlu olurum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı