HD 6670 FPS düşmesi

sabunluk

Zeptopat
Daha fazla  
Yakın zamanda başlayan bir sorunum var, bilgisayarım bir anda League of Legends'da FPS düşmesi yemeye başladı. 120 FPS civarı rahat oynayabiliyorum ancak 2-3 dakikada bir 10 -20 FPS'lere kadar düşürebilen bir drop giriyor yaklaşık 15 saniye sürüyor. 4 GB RAM'in yetmediğini düşünerek 4 daha ekleyerek 8 GB'ye çıkardım. Ancak işe yaramadı. Yapabildiğim tek tespit: MSI Afterburner uygulamasından ya da görev yöneticisinden kullanım yüzdelerini izlediğimde FPS dropun girdiği anda CPU, RAM, GPU kullanım yüzdeleri düşüyor, sıfıra yaklaşıyor. Yardımcı olursanız çok sevininirim.
Ekran kartı: AMD Radeon HD 6670
İşlemci: AMD FX-4100 Quad Core 3.60 GHz
RAM: 8 GB
128 GB SSD 500 GB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı ve işlemci sıcaklığı yüksek ise kasa temizliğini yapınız ve işlemci termal macunu yenileyiniz. Eğer herhangi bir sıcaklık sorunu yok ise yakın zamanda korsan oyun veya yazılım yüklediyseniz format atıp tekrar test edebilirsiniz. Format sonrası ekran kartının güncel sürücüsünü indirip kurunuz. Ve bilgisayarı güç modu seçeneklerinden yüksek performans yazanı seçip kullanmayı unutmayınız.

Ekran kartı ve işlemci sıcaklığı yüksek ise kasa temizliğini yapınız ve işlemci termal macunu yenileyiniz. Eğer herhangi bir sıcaklık sorunu yok ise yakın zamanda korsan oyun veya yazılım yüklediyseniz format atıp tekrar test edebilirsiniz. Format sonrası ekran kartının güncel sürücüsünü indirip kurunuz. Ve bilgisayarı güç modu seçeneklerinden yüksek performans yazanı seçip kullanmayı unutmayınız.
İşlemciyi yeni macunladım ve formatladım bilgisayarı. Sürücü konusunda ise; Windows update kısmından otomatik kurdu sürücüleri, Denetim masası>Aygıt yöneticisi kısmından ekran kartına vs. sağ tıklayıp sürücüleri denetlediğimde 'zaten son sürüm yüklü' diyor, eğer sürücüleri kontrol etmenin doğru yolu buysa sürücülerim güncel.
Ek: FPS drop sırasındaki MSI afterburner değerleri.
EK: FPS drop sırasında MSI afterburner değerleri:

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    45,4 KB · Görüntüleme: 47
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    61,9 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Bileşenlerin kullanım yüzdeleri düştüğü için acaba onlara giden güçte mi bir sorun var diyerek çoklu prizi değiştirdim, başlarda düzeldi gibi hissettim ancak biraz sonra sorun tekrarladı yani sorun hala çözülebilmiş değil...
Ayrıca AMD driverını yükledim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı