Çözüldü HD 6790 sistem DirectX 12 olarak görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Onat kırkoğlu

Centipat
Yakın zamanda HDD'den SSD'ye geçtim ve temiz bir Windows kurulumu yaptım fakat fark ettiğim ilk şey oyunlarda eskisine nazaran %30-40 daha az FPS almam. DxDiag'dan baktım ve DirectX 12 yüklü gözüküyor, ekran kartım AMD HD 6790 ve DirectX11 destekliyor. FPS düşüklüğünün nedeni bu olabilir mi?

Çözüm
Hayır, sebebi bu olamaz. Çünkü bu oldukça normal bir durum. DirectX 12 destekleyen sistem DirectX 11 de destekler zaten, bu birincisi. İkincisi, sizin baktığınız yer işletim sisteminizin (Windows 10) DirectX desteğini belirtiyor. O da maksimum DirectX desteği, yani aslında dönüp dolaşıp yine birinci maddeye geliyoruz. Burada herhangi bir sorun yok.
Hayır, sebebi bu olamaz. Çünkü bu oldukça normal bir durum. DirectX 12 destekleyen sistem DirectX 11 de destekler zaten, bu birincisi. İkincisi, sizin baktığınız yer işletim sisteminizin (Windows 10) DirectX desteğini belirtiyor. O da maksimum DirectX desteği, yani aslında dönüp dolaşıp yine birinci maddeye geliyoruz. Burada herhangi bir sorun yok.

Çözüm
@Ada F, Windows 7 ise gözükmez. DxDiag menüsünde gözüken Windows desteği hocam. Ekran kartı değil. Bu sebeple, pek çok arkadaşımız mağdur oldu. Özellikle Valorant konusunda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı