HD 6990 90 Derece

Umut Özgan

Megapat
Daha fazla  
Elimde AMD Radeon HD 6990 4GB 256 Bit GDDR5 bir ekran kartı var. Bu kart şuan sadece konu açıyorum ve arka planda hiçbir şey açık değilken bile 87 - 90 derece. Termal macunu yeni XIGMATEK marka termal macun kullandım. Çift çekirdekli bir ekran kartı olduğu için 2 işlemci üstüne de güzelce uyguladım ve tozunu alarak sorunsuz şekilde kartı geri topladım ama nedense hiç bir şekilde soğumuyor. Şuan bakıyorum 86 derecede fan hızı ise %50 gürültülü denilebilecek kadar ses var. Kasanın her yeri açık ve pencerenin dibinde kış olmasına rağmen cam açıyorum ama fayda etmiyor. Sırf ekran kartının sıcak havayı attığı yerin önünü bile kasada kırdım önünü açtım ama yinede aynı. Sizce sorun nedir? Yardımlarınızı bekliyorum.

tech.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun ızgaraların içinde dolan tozdan dolayı artık hava akımının durma noktasına gelmesi. Soğutucuyu sök, bloğun üstündeki plastik kapağı sök ve bloğun tozunu temizle.
Abi çok teşekkür ederim cevap verdiğin için. Ekran kartını yaklaşık iki hafta önce termal macun sürmek için açtım ve o sırada sürmeden önce ızgaraları temizledim. Kartın içi temiz durumda. Konuyu açtıktan sonra kapattım dinlenmesi için. Uzun bir süre ses yoktu ve 50 derece civarındaydı. Yarım saat bilgisayarın başından ayrıldım ve boşta duruyordu şuan sıcaklık 84 derece. Oyun açsam ne olur düşünemiyorum.

Ekran kartının ısınma sebebini saptadım ama çözüm bulamıyorum."installshield update service scheduler" adlı program yüzünden oluyor. Ama bir türlü kaldıramıyorum.

Merhaba sorunun soğutucu bloğun GPU, yani 2 işlemci olarak bahsettiğiniz bölgenin üzerine tam olarak oturamaması olduğunu düşünüyorum. Bloğun boşluksuz olarak GPU üzerine, hava almayacak şekilde yerleşmesi gerekiyor. İlk açılışta sıcaklık 3 5 olarak artıyorsa kesinlikle boşluk vardır diye düşünüyorum.

Merhaba sorunun soğutucu bloğun GPU, yani 2 işlemci olarak bahsettiğiniz bölgenin üzerine tam olarak oturamaması olduğunu düşünüyorum. Bloğun boşluksuz olarak GPU üzerine, hava almayacak şekilde yerleşmesi gerekiyor. İlk açılışta sıcaklık 3 5 olarak artıyorsa kesinlikle boşluk vardır diye düşünüyorum.
"installshield update service scheduler" Programını silerek sorunu çözdüm şuan sıcaklık 55 derecelerde geziyor ve fan hızı %20 teşekkür ederim.

Selam arkadaşlar bu kart bende var fakat oyun oynadığımda kartın sadece 1 gpu çalıştığını farkettım bu konuda yardımcı olucak varmı arkadaki çalışıyor ısınıyor öndeki hiç bir şekilde çalışmıyor ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı