Çözüldü HD 7500M VIDEO_TDR_FAILURE hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ArticWolf

Hectopat
VIDEO_TDR_FAILURE hatası veriyor ve bilgisayarı açmıyor açmadığı için minidump dosyasını paylaşamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS güncel mi? Eğer BIOS güncel ve bu hatayı alıyorsan maalesef GPU'da donanımsal sorun var demektir.

Başlangıçta hocam kuracağım zaman sil demiştim o bölüme ama iki bölüm daha vardı düşük boyutlu.

Yani hocam o diskte ne var ne yok sileceğiz öyle mi?

Evet ama onu silince Windows'u tekrar yüklemeniz gerekecek. Dosyalarınız gitsin istemiyorsanız küçük boyutlu diskleri formatlayıp büyük diske Windows'u kurabilirsiniz eski dosyalar windows.old klasöründe olacak. Temiz kurulum yapacaksanız 3 diski de sildiğiniz zaman onlar birleşecek ve tek bir diskmiş gibi görünecek. O diskte yeni seçeneğini tıkladığınızda kendisi tekrar 350 MB'lık sistem diski oluşturacak.

VIDEO_TDR_FAILURE hatası veriyor ve bilgisayarı açmıyor açmadığı için minidump dosyasını paylaşamıyorum.

Sorun çözüldü mü? Eğer çözülmediyse yardımcı olmaya çalışabilirim.

Son düzenleme:

Ekran kartı ölmüş hocam herhalde Windows 8.1 de bile çalışmadı.

Ekran kartı ölmüş hocam herhalde Windows 8.1 de bile çalışmadı.

Hocam uzun süre kullandıktan sonra window 8.1 de bende de mavi ekran vermeye başladı. Ama sorunu çözdüm. Ve artık Windows 10 yükleyebilirsiniz. Bilgisayarcı bana ekran kartın arızalı demişti ama kullanıyorum ne hikmetse. Hocam BIOS'a gelin ve orada boot ayarlarından delay diye bir ayar var bilgisayarın açılış süresini ayarlıyor. Onu minimum 20 yapmanızı tavsiye ederim. Ben anca 20 yapınca düzeldi. Muhtemelen bilgisayar ekran kartını açamadan Windows'u önce açıyor ve düzgün başlatamıyor diye düşünüyorum. Ekran kartım ölmüş dediniz ama ölseydi ekran herhalde hiç gelmezdi.

Son düzenleme:

Hocam benim BIOS'umda öyle ayar yok ne yapmalıyım.

Hocam internette laptop modeline bakınca ekran kartını farklı bir model olarak gösteriyor.

Belki model numarası farklı olana bakmışsınızdır. Mesela benimki HPG62 ama farklı HPG62'ler var. Seri numaraları farklı olabiliyor. Ama siz laptopunuzun modelinizden eminseniz ve BIOS indirecekseniz sorun olmaz herhalde. Google'a modelinizi yazıp yanına BIOS download yazarsanız daha kolay bulabilirsiniz. İndirmek için birkaç seçenek olduğunda en güncel olanı indirmeyi deneyin hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…