HD 7650M düşük FPS sorunu

Furkan Görür

Megapat
Yer
Hatay
Daha fazla  
Meslek
Borsa
Selamlar, öncellikle size sistem özelliklerimi yazayım;

HP probook 4540S marka.
i5 3230M 2.60 GHz işlemci.
AMD 7650M 2 GB 128Bit ekran kartı.
Intel HD 4000 32 VRAM ekran kartı.
8 GB RAM.
Windows 10 64 Bit.

Şimdi gelelim sorunlara, 4-5 yıl önce rahat açabildiğim oyunları artık açamıyorum. En düşük ayarda dahi 20-25 FPS arası veriyor.

Örnegin: Warframe, Call of Duty Black Ops 1, GTA 5, metro 2033, BF3 ve BF4.

Bilgisayarımı aylık olarak donanımlarını temizliyorum ve 6-7 ayda bir termal macun sürmeye özen gösteriyorum.

Oyunlarımı kesinlikle AMD ekran kartı ile açıyorum. Hatta warframe oyunu Intel 4000 ile açınca orta ayarda oynatırken AMD ekran kartı ile en düşükde 15 FPS veriyor :(

AMD Driver'imin son sürümü yüklü.
Bütün driverlerimin son sürümü yüklü.
BIOS dahi son sürümde.

Neden bilgisayarım artık eskisi gibi performans veremiyor?

Geçen yıl WD marka HDD takıldı, batarya değişti, geçen ay klavye değişti, geçen yıl fan değişti.

DxDiag'tan aldığım tüm sistemin kayıtlı oldugu belge. > DosyaTc

Kart ömürü tükendi çok az oynadın değil mi oyunları bende 6850 var oyunları çok iyi oynuyordum sonra bir an oyunlar düşük FPS veriyor.
bilgisayarım 5 yıllık ve ilk 3 yıl aşırı hor kullandım ama ekran kartının ömrü nasıl tükenir ki :(
Normal, yeni bilgisayar alma vaktin gelmiş.
kuzenim 3500 tl bütce ile bilgisayar arıyordu geçen hafta. Tek ekran kartlı dandik laptopler 2500-3000 den başlıyor ve normal değeri 1000-1500 iken. Bu devirde bilgisay..... Umarım ileride işe girersem yüksek bütceli bir kasa dizeceğim.

bilgisayarım 5 yıllık ve ilk 3 yıl aşırı hor kullandım ama ekran kartının ömrü nasıl tükenir ki :(

kuzenim 3500 tl bütce ile bilgisayar arıyordu geçen hafta. Tek ekran kartlı dandik laptopler 2500-3000 den başlıyor ve normal değeri 1000-1500 iken. Bu devirde bilgisay..... Umarım ileride işe girersem yüksek bütceli bir kasa dizeceğim.
Hiç sorma dostum, bundan 3-4 ay öncesi 4000'e çok sağlam laptop almıştık arkadaşa, geçen ben de bakayım dedim fiyatlar ateş pahası.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı