HD 7770 sistem anlık kitlenmesi

Makaleler
4
Yer
Osmaniye/Merkez
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi akşamlar. Benim şöyle bir sorunum var. PC açılıyor ancak açılırken bazen donuyor, bazen donmuyor. Açılırken nadiren donuyor. Açıldıktan birkaç dakika sonra belki donuyor ya da donmuyor belirsiz oluyor. Oyun oynuyorum saatlerce sorun yok genelde. Masaüstünde veya oyunda donarken farkettim ki arkada görüntü devam ediyor fakat klavye ve maus kitleniyor gibi. Klavye Numlock tuşuna basıyorum tepki vermiyor. Nedenini bulamadım. Aşağıda sorunlu olduğunu düşündüğüm parçalar ve çözümleri;
  • HDD diye düşündüm başta. HD Tune ile test yaptım. Sağlık testinde sorun yok. Herhangi bir drop da yok. Yani HDD eledim.
  • İşlemci diyeceğim yükte 75'i geçmiyor.
  • Ekran kartı da yükte 65'i geçmiyor.
  • BİOS güncellemesi yapamam çünkü içinde Xeon BİOS'u var.
Geriye anakart ve RAM kaldı ancak anakartın sorunlu olduğunu sanmıyorum da. Ben RAM'den şüpheleniyorum. Sistemim;
  • Asus P5K SE,
  • Xeon E5430,
  • Sapphire HD 7770 1 GB,
  • 8 GB DDR2 800 MHZ RAM (4x2),
  • 500 GB Toshiba P300,
  • FSP Windale 4 işlemci soğutuculu sistemim var.
Ekleme: PSU da FSP 500-AHBC modelidir.

Son düzenleme:
Memtest86'dan bahsediyorsunuz sanırım, tabi ki işe yarıyor. Bakınız Recep Baltaş'ın rehberi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Deneyeceğim, tek tek takıp her birinin ardından Memory86+ çalıştıracağım.
Beyler bellekler sorunsuz çıktı, ne yapacağım ?

Son düzenleme:
Windows 10 mu kullanıyorsun?
Updateleri yaptın mı?
Ne zamandan beri devam ediyor?

W10 kullanıyorum.
Güncellemeleri olursa yapıyorum, yani güncel.
Birkaç ay önce tanıdık bir PC tamircisine bırakmıştım, o zamandan beridir öyle sanırsam.

PC tamircisi ne yaptı? Driverlar veya Windows'tan kaynaklı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…