HD 7850 - Phanom II X6 3DMark11 Skoru

SmDz

Hectopat
Yer
Ankara/Eryaman
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
İyi günler arkadaşlar.
Ekran kartı ve işlemci ile ilgili uzun zamandır aklımda olan birkaç soru var ve bunları burada sormak istiyorum.

Birinci sorum işlemci kararlılığından nasıl emin olabiliriz?

3 Ay önce burada bir bilgisayarcıya bu soruyu sordum test ettim dedi bana şuna benzer bir şeyler dedi. İşlemcinin içinde 7000 tane bilmemne var bunların 2500'ü felan çalışıyor değiştir demişti. Bende daha önce işlemci ile ilgili ısınma sorunları yaşamıştım korktum biraz henüz değiştirmedim ve aslında işlemcinin bilgisayara sağladığı o gücü görebiliyorum hala.
Şimdi birde size sormak istiyorum. Bu bilgisayarcının dediği sizce doğru mudur ve benim İşlemcinin tam performansta çalıştığını anlayabileceğim bir Platform - Program var mıdır?

2. Sorum Anakart HDD PSU GPU Motherboard - RAM Bunların kararlılık testleri var mıdır? Çünkü açıkçası ben bu sıralar birkaç kısa devre yapan anakartımdan biraz korkuyorum diğer parçalara zarar verebilir diye.

3. Sorum 3DMark11 Testi hakkında ben Bilgisayarıma burada ufak bir test yaptım genel Grafik testlerinde 40 - 20 FPS Arası ilerledi Psyhsic Testinde 11 - 25 FPS Arası ilerleri Final değerlendirmesinide çektim.
1.png

Şimdi Sistemimi yazayım size:

Processor: AMD Phanom II X6 1075T Turbo 3.1 GHZ
Video Card: SAPPHIRE RADEON HD 7850 DUAL-X OC 2 GB GDDR5 256 BIT
Memory: 4x2 8GB DDR3 1600 MHZ Kingston HyperX
Motherboard: Gigabyte GA-880GMA-UD2H v2
HDD : 500 GB HDD 320 GB HDD
PSU : Aerocool VP550
System: Windows 7 64 Bit Ultimate

Sizden sorularıma cevap ve sistemime bir değerlendirme yapmanızı istiyorum birde alacağım parçalar ile yazayım sistemimi:

Processor: AMD Phanom II X6 1075T Turbo 3.1 GHZ
Video Card: Sapphire R9 380 Dual - X O.C 4GB 256 BIT 985MHZ / 5800 MHZ
Memory: 4x2 8GB DDR3 1600 MHZ Kingston HyperX
Motherboard: Gigabyte GA-880GMA-UD2H v2
HDD : 1 TB HDD 320 GB HDD
PSU : Corsair 650W
System: Windows 7 64 Bit Ultimate

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. İşlemci kararlılığına Cinbench R15 ile emin olabilirsin. Kur ve test et bakalım, kaç puan alacaksın.
  2. İşlemcinin içinde 7000 tane bilmem ne var bunların 2500'ü felan çalışıyor değiştir demişti.
    Ne hakkından bahsettiğini anlamadım. Transistör diyorsan eğer o kadar az sayıda olmaz o.
  3. RAM'i Memtest86+ ile test edebilirsin. Diğer bileşenleri aynı şekilde AIDA 64 ile baskı testine tutabilirsin.
Sisteme gelecek olursak eğer, elindeki PSU yeterli yeni alacağın ekran kartı için. Değiştirmene gerek yok. Windows 7, sistemine tam destek vermiyor. Bu yüzden Windows 10'a geçmelisin.

Önecelikle yorumunuz için teşekkürler ikilem'e düşmemi sağladınız biraz Şimdi benim arkadaşım 750 felan al diyor onu geçtim forumdan bir üye ben 600 w ile kullanıyorum sorun yok diyor sizde 550 yeter diyorsunuz fakat benim power'ın kabloları biraz sıkıntılı yani temazsızlık yapabiliyor arada hertürlü alacağım ancak ileride sistemi upgrade etmeye devam edeceğim 1200 tl bir bütçem var ekran kartım 830 düz hesap HDD 210 Toplam 1040 Etti bu ikisi ortalama 210 TL Gibi bir bütçem var yani 250 olmazsa iyi olur ben çünkü bu parçaları alınca 3 ay arabaya binmeyecem biraz'da aç kalıcam bekar evi öğrenci işleri böyle oluyor biraz :D

Herneyse 600W Power var Vatan'dan önerdiler ama 225 TL Dediler özelliği'de Modüler olmasıymış yani kablolar ile ilgili ve daha az enerji tüketimi ile ilgili birşey Öbür 160 Liralık Power'da Modüler değil ancak bu ekran kartı ile kullanan bir arkadaş sorun yok demişti yani 225 TL ye yakın fiyatlarda 650W Power var onu almam daha mantıklı değilmi 600W Almak yerine

Kafamda deli sorular :D (O.C Yapabilirim)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı